Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

bulgurun kalorisi ve yaraları

bulgurun kalorisi ve yaraları

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan bulgur yemeklerinin bilinin bir takım faydaları dışındaki özelliklerini burada bulabilirsiniz


Folik asit, anneler için önemli olduğu kadar bebeklerin gelişimi için de önemlidir
Bulgur sarı veya birazcık daha esmer bir tonda renklere sahip olabilir, rengi açıldıkça daha fazla soyma işlemi geçirdiğinden beslenme değeri düşmektedir

Bulgurun kalorisi

Kalori (kcal) 650
Karbonhidrat (g)1378
Protein (g)18TR
TRTDYağ (g)TDTD2TDTRTABLE

Bulgurun Yaraları
Bağışıklık sistemini güçlendirir

Kansere aleyhinde koruyucu özelliktedir

B vitamini deposudur

İçerdiği B1 vitamini, asap ve sindirim sisteminin güçlenmesine destek eder

Çinko, magnezyum ve krom gibi mineraller içerir

Günlük lif ihtiyacı 1 tabak bulgurla karşılanabilir

Yüksek miktarda lif içerdiği için bağırsakların çalışmasını sağlar

İçerdiği folik asit, anne karnındaki bebeğin zeka gelişimi üstünde etkilidir

Kan şekerini yükseltmez

Şeker hastalarına iyi gelir

Kilo aldırmaz

Hazmı kolaylaştırır

Hamilelikte bol bol yenilmesi, folik asit alımı açısından önemlidir Çünkü, folik asit bebeğin dinç gelişimi için fazla önemlidir

Kan şeker düzeyinde çok fazla dalgalanmalara yol açmaz

Bağırsak ve yürekdamar sağlığı üstünde olumlu etkileri vardır

Ama hemen manâlı bir hatırlatmada bulunalım
Potasyum içeriği yüksek olduğu için, böbrek hastalarında, kanda potasyum değerlerinin yüksek olduğu dönemlerde tüketilmesi uygun değildir Mide şikayetlerini de artırabilir
Bulgur lif içeriği yüksek olan bir besindir Kan şekeri düzeyinde fazla artı dalgalanmalara neden olmaz, bağırsak ve kalpdamar sağlığını koruyucu etkisi vardır
Bulgurun içeriğindeki potasyum oranı yüksek olduğundan böbrek hastalarının kanında potasyum değerleri yükseldiği süre tüketilmemesi gerekmektedir
Yapısında folik asit de bulunduğu için hamile kadınların tüketmesi önemlidir
Besin kalitesi kuru baklagiller ile birlikte kullanıldığı vakit daha çok artar' *
 
858,505Konular
982,692Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt