iltasyazilim
FD Üye
Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan bulgur yemeklerinin bilinin bir takım faydaları dışındaki özelliklerini burada bulabilirsiniz
Folik asit, anneler için önemli olduğu kadar bebeklerin gelişimi için de önemlidir
Bulgur sarı veya birazcık daha esmer bir tonda renklere sahip olabilir, rengi açıldıkça daha fazla soyma işlemi geçirdiğinden beslenme değeri düşmektedir
Bulgurun kalorisi
Kalori (kcal) 650
Karbonhidrat (g)1378
Protein (g)18TR
TRTDYağ (g)TDTD2TDTRTABLE
Bulgurun Yaraları
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Kansere aleyhinde koruyucu özelliktedir
B vitamini deposudur
İçerdiği B1 vitamini, asap ve sindirim sisteminin güçlenmesine destek eder
Çinko, magnezyum ve krom gibi mineraller içerir
Günlük lif ihtiyacı 1 tabak bulgurla karşılanabilir
Yüksek miktarda lif içerdiği için bağırsakların çalışmasını sağlar
İçerdiği folik asit, anne karnındaki bebeğin zeka gelişimi üstünde etkilidir
Kan şekerini yükseltmez
Şeker hastalarına iyi gelir
Kilo aldırmaz
Hazmı kolaylaştırır
Hamilelikte bol bol yenilmesi, folik asit alımı açısından önemlidir Çünkü, folik asit bebeğin dinç gelişimi için fazla önemlidir
Kan şeker düzeyinde çok fazla dalgalanmalara yol açmaz
Bağırsak ve yürekdamar sağlığı üstünde olumlu etkileri vardır
Ama hemen manâlı bir hatırlatmada bulunalım
Potasyum içeriği yüksek olduğu için, böbrek hastalarında, kanda potasyum değerlerinin yüksek olduğu dönemlerde tüketilmesi uygun değildir Mide şikayetlerini de artırabilir
Bulgur lif içeriği yüksek olan bir besindir Kan şekeri düzeyinde fazla artı dalgalanmalara neden olmaz, bağırsak ve kalpdamar sağlığını koruyucu etkisi vardır
Bulgurun içeriğindeki potasyum oranı yüksek olduğundan böbrek hastalarının kanında potasyum değerleri yükseldiği süre tüketilmemesi gerekmektedir
Yapısında folik asit de bulunduğu için hamile kadınların tüketmesi önemlidir
Besin kalitesi kuru baklagiller ile birlikte kullanıldığı vakit daha çok artar' *
Folik asit, anneler için önemli olduğu kadar bebeklerin gelişimi için de önemlidir
Bulgur sarı veya birazcık daha esmer bir tonda renklere sahip olabilir, rengi açıldıkça daha fazla soyma işlemi geçirdiğinden beslenme değeri düşmektedir
Bulgurun kalorisi
Kalori (kcal) 650
Karbonhidrat (g)1378
Protein (g)18TR
TRTDYağ (g)TDTD2TDTRTABLE
Bulgurun Yaraları
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Kansere aleyhinde koruyucu özelliktedir
B vitamini deposudur
İçerdiği B1 vitamini, asap ve sindirim sisteminin güçlenmesine destek eder
Çinko, magnezyum ve krom gibi mineraller içerir
Günlük lif ihtiyacı 1 tabak bulgurla karşılanabilir
Yüksek miktarda lif içerdiği için bağırsakların çalışmasını sağlar
İçerdiği folik asit, anne karnındaki bebeğin zeka gelişimi üstünde etkilidir
Kan şekerini yükseltmez
Şeker hastalarına iyi gelir
Kilo aldırmaz
Hazmı kolaylaştırır
Hamilelikte bol bol yenilmesi, folik asit alımı açısından önemlidir Çünkü, folik asit bebeğin dinç gelişimi için fazla önemlidir
Kan şeker düzeyinde çok fazla dalgalanmalara yol açmaz
Bağırsak ve yürekdamar sağlığı üstünde olumlu etkileri vardır
Ama hemen manâlı bir hatırlatmada bulunalım
Potasyum içeriği yüksek olduğu için, böbrek hastalarında, kanda potasyum değerlerinin yüksek olduğu dönemlerde tüketilmesi uygun değildir Mide şikayetlerini de artırabilir
Bulgur lif içeriği yüksek olan bir besindir Kan şekeri düzeyinde fazla artı dalgalanmalara neden olmaz, bağırsak ve kalpdamar sağlığını koruyucu etkisi vardır
Bulgurun içeriğindeki potasyum oranı yüksek olduğundan böbrek hastalarının kanında potasyum değerleri yükseldiği süre tüketilmemesi gerekmektedir
Yapısında folik asit de bulunduğu için hamile kadınların tüketmesi önemlidir
Besin kalitesi kuru baklagiller ile birlikte kullanıldığı vakit daha çok artar' *