Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı
0
22

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
bulgur-pilavi.jpg

Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı orta kalınlıkta pilavlık bulgur (diğer ismi ile midyat bulguru)
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet küp halinde doğranmış domates
  • 1 er çorba kaşığı biber ve domates salçası ( istenirse pulbiber ya da acı biber salçası ek edilebilir.)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon, karabiber ve tuz
  • 3 su bardağı su

Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Soğan, sarımsak ve biber bir ölçü sotelenir.
  2. Üzerine domates, ek edilip biraz daha sotelenir domates ve biber salçası eklenip karıştırılır.
  3. Son olarak baharatları ve bulgur ek edilip biraz kavrulur ve suyu konulup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
  4. Demlenen pilavımız servise hazırdır. Afiyetler olsun. Not : bulgur pilavı içerisinde kullanılan domates ve biber yerine kış mevsimi için kavanoza yapmış olduğum domatesli biber sosundan kullanıyorum.
Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,781Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt