Bulgur Pilavı (Sebzeli) Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 3-4 adet mantar
- 1 adet yeşilbiber
- 2 adet orta uzunluk domates
- Bir yemek kaşığı domates salçası (Biber salçası da tercih edebilirsiniz)
- Tuz
- Karabiber
- Knor bulyon yada et suyu
- 4 su bardağı sıcak su
- Sıvıyağ
Bulgur Pilavı (Sebzeli) Tanımı Yapılışı
- Soğan mantar ve biberimizi yemeklik doğruyoruz.
- Sıvı yağda soteliyoruz.
- Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz.
- Sotelemeye devam ediyoruz salçasını da koyup bir iki çevirdikten sonra yıkadığımız ve suyunu süzdüğümüz bulguru ek ediyoruz.
- Tuz karabiber ve suyunu ayarlayıp kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 kadar denetimli pişiriyoruz.
- Bulgurun suyunu çekip az sulu kalıp tencerenin tabanı gözükünce altını kapatıyoruz.
- Kağıt havluyla kapatıp üzerine de bir bez örterek demlenmeye bırakıyoruz. Tane tane lezzetli ve doyurucu her yemeğin yanına yakışan bulgur pilavımız hazır afiyet olsun????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.