
Bulgur Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- 1 bardağı+1 yemek kaşığı köftelik ince bulgur
- 1 su bardağı +çeyrek su bardağı kaynamış su
- 2 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- Yarım yemek kaşığı biber ve domates salçası
- Tuz ,karabiber
- Sosu için,
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Zeytinyağ
- Baharatlar
- Yoğurt (isteğe bağlı)
- Maydanoz
Bulgur Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bulguru kaynar su ile ıslatıp 10 dk dinlendirin.
- Dinlenen bulgura öteki gereçler eklenip yoğurulur.
- Avcumuza küçük kesimler alıp yuvarlayıp un serpilmiş tepsiye dizilir.
- Tencerede kaynayan suya köfteleri atıp 10- 15 dk kadar pişirilir.
- Farklı bir tavada sosu hazırlanır.
- Biber ve domates salçası kokusu çıkana kadar yağ ile kavrulur.
- İçine istenilen baharatlar atılır.
- Pişen köfteler süzülür sos ile buluşturulur en son üstüne yoğurt ile servis edilir.