bilgisayarci
FD Üye
Bülbül Yuvası Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 150 ml su
- 150 ml süt
- 150 ml sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 5,5 su bardağı un
- Ceviz
- Antep fıstığı
- Fıstık
- Ceviz
- Nişasta
- 6 su bardağı şeker
- 7 su bardağı su
- Çeyrek limonun suyu
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Bülbül Yuvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvı materyalleri karıştıralım daha sonra kuru olan gereçleri ekleyelim. Hamuru kulak göğsü kıvamında ele yapışman hamur elde edelim. 20 eşit kesime ayıralım.
- Nişasta ile tabak büyüklüğünde açalım. Açtığımız hamurları bir gece dolapta dinlendireceğimiz için hamurları kat kat koyarken ortasına buzdolabı poşeti koyalım ve buzdolabına dinlenmeye alalım.
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Ben tatlının hepsini şerbetlemedim buzluğa kaldırdım. 3 şu bardağı şeker ile 4 şu bardağı suyu ocağa alalım şeker eriyene kadar karıştıralım. Orta sıcakta 20-25 dk kaynatalım.
- Ocaktan almadan limonu sıkalım iki dk daha ocakta tutuktan sonra soğuması için bırakalım.
- Bir gün sonra hamurları açmaya başlamadan evvel 1 saat oda sıcaklığında tutalım (Daha kolay açılması için) İnce olana kadar açalım bıçakla dörde bölelim ve içerisine ceviz serpelim.
- İnce bir oklava yardımıyla 4e böldüğümüz yufkayı uzun taraftan küçük bölgeye hakikat oklavaya katlayalım. Küçük bir modül kalacak halde üçünü bırakalım. Elimizi oklavanın iki tarafından tutalım ve büzelim.
- Daha sonra tepsiye koyalım bırakmış olduğumuz üç kısım tarafına hakikat iki ucu getirelim. Öbür 2 tane hamuru da birebir formda yapalım ve tepsiye alalım.
- Fırında 170-180 derecede kızarıncaya kadar pişirelim. Daha sonra şerbet soğuk tatlı sıcak olacak halde şerbeti dökelim. Şerbeti çekmesini bekleyelim süsleyelim ve servis edelim afiyet olsun.