Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bülbül Yuvası

Bülbül Yuvası

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
68

Bülbül Yuvası Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 150 ml su
  • 150 ml süt
  • 150 ml sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 5,5 su bardağı un
Arası için;
  • Ceviz
Süslemek için;
  • Antep fıstığı
  • Fıstık
  • Ceviz
Açmak için;
  • Nişasta
Şerbeti için;
  • 6 su bardağı şeker
  • 7 su bardağı su
  • Çeyrek limonun suyu
Üzeri için;
  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Bülbül Yuvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sıvı materyalleri karıştıralım daha sonra kuru olan gereçleri ekleyelim. Hamuru kulak göğsü kıvamında ele yapışman hamur elde edelim. 20 eşit kesime ayıralım.
  2. Nişasta ile tabak büyüklüğünde açalım. Açtığımız hamurları bir gece dolapta dinlendireceğimiz için hamurları kat kat koyarken ortasına buzdolabı poşeti koyalım ve buzdolabına dinlenmeye alalım.
  3. Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Ben tatlının hepsini şerbetlemedim buzluğa kaldırdım. 3 şu bardağı şeker ile 4 şu bardağı suyu ocağa alalım şeker eriyene kadar karıştıralım. Orta sıcakta 20-25 dk kaynatalım.
  4. Ocaktan almadan limonu sıkalım iki dk daha ocakta tutuktan sonra soğuması için bırakalım.
  5. Bir gün sonra hamurları açmaya başlamadan evvel 1 saat oda sıcaklığında tutalım (Daha kolay açılması için) İnce olana kadar açalım bıçakla dörde bölelim ve içerisine ceviz serpelim.
  6. İnce bir oklava yardımıyla 4e böldüğümüz yufkayı uzun taraftan küçük bölgeye hakikat oklavaya katlayalım. Küçük bir modül kalacak halde üçünü bırakalım. Elimizi oklavanın iki tarafından tutalım ve büzelim.
  7. Daha sonra tepsiye koyalım bırakmış olduğumuz üç kısım tarafına hakikat iki ucu getirelim. Öbür 2 tane hamuru da birebir formda yapalım ve tepsiye alalım.
  8. Fırında 170-180 derecede kızarıncaya kadar pişirelim. Daha sonra şerbet soğuk tatlı sıcak olacak halde şerbeti dökelim. Şerbeti çekmesini bekleyelim süsleyelim ve servis edelim afiyet olsun.
Bülbül Yuvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,713Mesajlar
33,055Kullanıcılar
MustafaincbySon üye
Üst Alt