Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un baklavalık un ( ben 4 yada 5 su bardağı un kullandım ama unun markasına göre değişebilir)
- Varsa 4 yemek kaşığı tereyağı yoksa 150 gram margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 3.4 damla limon suyu
Bülbül Yuvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz.
- Şeker ve suyu bir tencereye alalım 15 dk kaynatalım inmesine 3 -4 dk kala limon suyunu dökelim ve şerbeti soğumaya alalım.
- Hamur için bütün malzemeleri katıp yoğuralım (lütfen unu yavaş yavaş ve az az koyalım sert bir hamur olursa güzel bir tatlı olmaz) kulak memesi kıvamında yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım.
- 15 dk dinlendirelim.
- Dinlenen hamurları oklavayla açalım.
- İnce bir oklava yada kalem inceliğinde olan herhangi bir şey yardımıyla saralım ben bayrak çubuğu kullandım sardığımız hamuru ortaya doğru büzelim.
- Büzdüğümüz hamuru çubuktan çıkaralım ve 2 ye keselim yuvarlak olacak şekilde birleştirelim bütün hamuru o şekilde yapalım tepsi ye dizelim.
- Bütün hamurlar bitince kırılmış cevizi ortalarına yerleştirelim üzerine tereyağı ve sıvı yağı eşit şekilde gezdirelim hepsine gelecek şekilde dökelim gerekirse biraz yağ daha kızdırıp dökebiliriz.
- 180 derece de alt üst ayarında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişirdiğimiz tatlımızı soğuk şerbeti döküyoruz en az 3 yada 4 saat şerbeti çekmesini bekliyoruz.
Allah’a emanet olun ???? ???? ????.
Not;eğer evde az kişiyseniz yağını falan döktükten sonra pişirmeden birazını ayırıp derin dondurucu ya atıp ne zaman canınız çekerse o zaman çıkarıp pişirip yiye bilirsiniz ????????????.
Bülbül Yuvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı