Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bülbül Yuvası

Bülbül Yuvası
0
28

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
71
bul-bul-yuvasi.jpg

Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler

• 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un baklavalık un ( ben 4 yada 5 su bardağı un kullandım ama unun markasına göre değişebilir)
Üzerine dökmek için :
  • Varsa 4 yemek kaşığı tereyağı yoksa 150 gram margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 3.4 damla limon suyu

Bülbül Yuvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz.
  2. Şeker ve suyu bir tencereye alalım 15 dk kaynatalım inmesine 3 -4 dk kala limon suyunu dökelim ve şerbeti soğumaya alalım.
  3. Hamur için bütün malzemeleri katıp yoğuralım (lütfen unu yavaş yavaş ve az az koyalım sert bir hamur olursa güzel bir tatlı olmaz) kulak memesi kıvamında yoğuralım.
  4. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım.
  5. 15 dk dinlendirelim.
  6. Dinlenen hamurları oklavayla açalım.
  7. İnce bir oklava yada kalem inceliğinde olan herhangi bir şey yardımıyla saralım ben bayrak çubuğu kullandım sardığımız hamuru ortaya doğru büzelim.
  8. Büzdüğümüz hamuru çubuktan çıkaralım ve 2 ye keselim yuvarlak olacak şekilde birleştirelim bütün hamuru o şekilde yapalım tepsi ye dizelim.
  9. Bütün hamurlar bitince kırılmış cevizi ortalarına yerleştirelim üzerine tereyağı ve sıvı yağı eşit şekilde gezdirelim hepsine gelecek şekilde dökelim gerekirse biraz yağ daha kızdırıp dökebiliriz.
  10. 180 derece de alt üst ayarında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
  11. Pişirdiğimiz tatlımızı soğuk şerbeti döküyoruz en az 3 yada 4 saat şerbeti çekmesini bekliyoruz.
Afiyet olsun ????.

Allah’a emanet olun ???? ???? ????.

Not;eğer evde az kişiyseniz yağını falan döktükten sonra pişirmeden birazını ayırıp derin dondurucu ya atıp ne zaman canınız çekerse o zaman çıkarıp pişirip yiye bilirsiniz ????????????.

Bülbül Yuvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt