iltasyazilim
FD Üye
Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler
*15 adet baklavalık yufka
*6 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*4 damla limon
Bülbül Yuvası Tarifi Yapılışı Şerbet kaynatılır Kaynadıktan sonra altı kısılıp 15 dk kadar kaynatılır Baklavalık *yufkalar ortadan ikiye bölünür her katı tek tek ince bir oklavaya sarılıp iki ucundan ortaya doğru çekerek büzülür Daha sonra oklava çıkarılıp her iki ucu birleştirerek daire yapılır Tereyağı eritilip sardığımız yufkaların üzerine sürülür 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir İkisi soğukken şerbet tatlıya dökülür Tatlıların ortası fıstıkla doldurulup servis edilir Afiyet olsun
*15 adet baklavalık yufka
*6 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*4 damla limon
Bülbül Yuvası Tarifi Yapılışı Şerbet kaynatılır Kaynadıktan sonra altı kısılıp 15 dk kadar kaynatılır Baklavalık *yufkalar ortadan ikiye bölünür her katı tek tek ince bir oklavaya sarılıp iki ucundan ortaya doğru çekerek büzülür Daha sonra oklava çıkarılıp her iki ucu birleştirerek daire yapılır Tereyağı eritilip sardığımız yufkaların üzerine sürülür 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir İkisi soğukken şerbet tatlıya dökülür Tatlıların ortası fıstıkla doldurulup servis edilir Afiyet olsun