Bulbul Yuvası Tarifi İcin Malzemeler
*6 adet yufka
*500 gram dana kıyma
*1 adet kuru soğan
*3 adet biber
*3 adet domates
*1 yemek kaşığı domates salcası
*1 yemek kaşığı biber salcası
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Nane
*Sıvı yağ
Başemel sos icin:
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1,5 yemek kaşığı un
*1,5 su bardağı sut
*Tuz
Arası icin:
*1 adet yumurta
*1 cay kaşığı karbonat
*1,5 su bardağı sut
*1 cay kaşığı un
Uzeri icin:
*1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Bulbul Yuvası Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle kıymalı harcımız icin tenceremizi ocağa alıp sıvı yağı ekleyelim Ardından soğanı, biberi ve salcayı ekleyip kavuralım
*Baharat ve tuzu ekleyelim Ardından kıymayı ekleyip iyice karıştıralım Son olarak kup kup doğradığımız domatesleri ekleyip bir daha karıştıralım
*Ocaktan alıp kenarda bekletelim Başemel sos icin tereyağ ve sıvı yağı tencereye alalım Eritip unu ekleyelim Un kavrulduktan sonra sutu ekleyip hızlı bir şekilde cırpalım en son tuzunu ekleyelim
*Kaynayınca ocaktan alalım Yufkanın arasına sureceğimiz sosun tum malzemelerini bir kaba alıp karıştıralım Yufkayı tezgaha alıp altı eşit parcaya bolelim (Yufkalar ucgen şekilde kesilecektir)
*Her ucgen parcaya arası icin hazırladığımız sosu fırca yardımıyla surelim Yufkayı katlayıp ucuna yaklaşık beş cm kalacak şekilde katlayalım
*İki ucu birleştirip kalan beş cm ’lik kısmı iki uca saralım (Ortası boş kalacaktır)Ortasına kıymalı harcı dokelim Uzerine başemel sos dokup son olarak rendelediğimiz kaşar peynirini dokelim
*Yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim Onceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim Afiyet olsun ))
*6 adet yufka
*500 gram dana kıyma
*1 adet kuru soğan
*3 adet biber
*3 adet domates
*1 yemek kaşığı domates salcası
*1 yemek kaşığı biber salcası
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Nane
*Sıvı yağ
Başemel sos icin:
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1,5 yemek kaşığı un
*1,5 su bardağı sut
*Tuz
Arası icin:
*1 adet yumurta
*1 cay kaşığı karbonat
*1,5 su bardağı sut
*1 cay kaşığı un
Uzeri icin:
*1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Bulbul Yuvası Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle kıymalı harcımız icin tenceremizi ocağa alıp sıvı yağı ekleyelim Ardından soğanı, biberi ve salcayı ekleyip kavuralım
*Baharat ve tuzu ekleyelim Ardından kıymayı ekleyip iyice karıştıralım Son olarak kup kup doğradığımız domatesleri ekleyip bir daha karıştıralım
*Ocaktan alıp kenarda bekletelim Başemel sos icin tereyağ ve sıvı yağı tencereye alalım Eritip unu ekleyelim Un kavrulduktan sonra sutu ekleyip hızlı bir şekilde cırpalım en son tuzunu ekleyelim
*Kaynayınca ocaktan alalım Yufkanın arasına sureceğimiz sosun tum malzemelerini bir kaba alıp karıştıralım Yufkayı tezgaha alıp altı eşit parcaya bolelim (Yufkalar ucgen şekilde kesilecektir)
*Her ucgen parcaya arası icin hazırladığımız sosu fırca yardımıyla surelim Yufkayı katlayıp ucuna yaklaşık beş cm kalacak şekilde katlayalım
*İki ucu birleştirip kalan beş cm ’lik kısmı iki uca saralım (Ortası boş kalacaktır)Ortasına kıymalı harcı dokelim Uzerine başemel sos dokup son olarak rendelediğimiz kaşar peynirini dokelim
*Yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim Onceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim Afiyet olsun ))