iltasyazilim
FD Üye
4 su bardağı un15 su bardağı suYarım kg yoğurt3 diş sarımsak2 çorba kaşığı tereyağıTuz
kırmızı pulbiber
Bükmeli sırın hazırlanışı
Unu hamur yoğurma kabına alın Ortasını havuz gibi açıp tuz ve su ilave ederek yoğurun
Hamurdan bezeler koparıp orta kalınlıkta yufkalar açın Yufkaları sac üzerinde pişirin Rulo şeklinde sarıp ikişer santim arayla kesin Ruloları dik olarak geniş ve derin kenarlı bir kaba yan yana sıkıca dizerek yerleştirin
Sarımsakları ezip yoğurtla çırpın Yufka rulolarının üzerine dökün Tereyağını bir tavada kızdırıp pulbiber ekleyin Biberli yağı yoğurdun üzerine gezdirip servis yapın
Afiyet olsun
kırmızı pulbiber
Bükmeli sırın hazırlanışı
Unu hamur yoğurma kabına alın Ortasını havuz gibi açıp tuz ve su ilave ederek yoğurun
Hamurdan bezeler koparıp orta kalınlıkta yufkalar açın Yufkaları sac üzerinde pişirin Rulo şeklinde sarıp ikişer santim arayla kesin Ruloları dik olarak geniş ve derin kenarlı bir kaba yan yana sıkıca dizerek yerleştirin
Sarımsakları ezip yoğurtla çırpın Yufka rulolarının üzerine dökün Tereyağını bir tavada kızdırıp pulbiber ekleyin Biberli yağı yoğurdun üzerine gezdirip servis yapın
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.