Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bükme Börek

Bükme Börek
0
65

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
bukme-borek.jpg

Bükme Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
Sosu için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe madensuyu
İç harcı için;
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 kase lor peynir
  • 5 -6 kök ıspanak
  • 1 tane kuru soğan
  • İsteğe göre tuz pulbiber
Üzerine;
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Bükme Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tereyağı eritip süt ,sıvı yağ ve maden suyunu da ekleyip sosumuzu hazırlayalım .
  2. Temizlediğimiz maydanoz ıspanak ve kuru soğanı da doğrayalım ve diğer malzemeler ile karıştıralım.
  3. Yufkaları üst üste koyup ortadan ikiye bölelim ve yarım daire şeklinde çıkaralım.
  4. Aralarına sos gezdirip 2 yufkayı üst üste koyalım ve uzun yere harcımızı dizelim.
  5. İki kenarından birazcık katlayıp ileriye doğru yuvarlayarak saralım.
  6. Sarmayı bükelim ve yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dizelim.
  7. Dilerseniz üzerine yumurta sarısı kullanabilirsiniz ama ben pekmez ve yoğurt kullandım.
  8. 2 kaşık yoğurt ve bir çay kaşığı pekmezi fırça ile karıştırıp böreklerimizin üzerine sürelim.
  9. 200 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirelim.
  10. İlk sıcağa geçtikten sonra dilimleyerek servis tabaklarına sunabiliriz. Afiyet olsun ????.
Bükme Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,693Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt