Buğulanmış Deniz Mahsulleri Pudingi Resimli Tarifi
Resimli Buğulanmış Deniz Mahsulleri Pudingi Tarifi
Buğulanmış Deniz Mahsulleri Pudingi nasıl yapılır
Buğulanmış Deniz Mahsulleri Pudingi Tarifi
Buğulanmış Deniz Mahsulleri Pudingi Tarifi Resimli
imagesbugulanmisdenizmahsulleripudingitarifiresimli5ad45bda57da6
Malzemeler
150 gr Murekkep balığı(herhengi bir tuzlu su balığı filetosu)
100 gr Pişmiş Midye eti
100 gr Yengec eti
250 gr Beyaz lahana
Tuz
150 gr Hindistancevizi (ezmesi)
1 kaşık patates nişastası (veya pirinc nişastası)
4 kaşık kırmızı biber salcası
1 dal kişniş yaprağı(taze)
2 adet kırmızı biber(kuru)
2 adet yumurta
2 kaşık balık sosu
1 kaşık limon suyu
10 adet muz yaprağı(veya beyaz lahana yaprağı veya aluminyum folyo)
Birkac dal fesleğen
Hazırlanışı
Deniz mahsulu soğuk su altında calkalanır, sonra da kurulanır
Murekkep balığı halkalar halinde kesilir
Balık ve karides lokma buyukluğunde parcalara ayırılır
Beyaz lahana soyulup yıkanır ve geniş şeritler halinde kesilir
Ağır ateşte, kapalı kapta, biraz tuz katılmış az miktarda suda hafifce sertleşene kadar pişirilir
Buyuk bir sos tenceresinde 100 ml suda duşuk ısıda hindistancevizi ezmesi eritilir
Nişasta soğuk suda ayrıştırılır ve kırmızı biber salcasıyla karıştırılır
Yavaş yavaş kaynamaya bırakılır
Kişniş yıkanıp doğranır
Kırmızı biberin tohumları cıkarılıp, yıkanır ve doğranır
Sonra her ikisi de sos tenceresindeki deniz mahsullerinin yanına yerleştirilir, kısa bir sure kaynatılıp ocaktan indirilir
Sonra karıştırılarak yumurtalar katılır
Balık sosu ve limon suyu katılır
Muz yapraklarından 8 cm capında ve 5 cm yuksekliğinde 8 kucuk kap meydana getirilir
Her birine 2 kaşık lahana konur
Fesleğen yaprakları yıkanarak kaplardaki lahanaların uzerine konur ve en uste de deniz mahsulu karışımı ile kapatılır
Duduklu tencereye buğulama icin bir bardak su konur, sonra da kucuk kaplardan dordu delikli pişirme kabına yerleştirilir
Tencerenin kapağı kapatılarak 10 dakika kadar yuksek ısıda ısıtılır
Sonra ısıyı azaltılıp 15 dakika daha haşladıktan sonra ocaktan alınır
Aynı işlem diğer 4 kucuk kap icin de tekrar edilir
Sonra da kişniş, kırmızı biber dilimleri veya bir dilim limon ile suslenir
alıntı
Resimli Buğulanmış Deniz Mahsulleri Pudingi Tarifi
Buğulanmış Deniz Mahsulleri Pudingi nasıl yapılır
Buğulanmış Deniz Mahsulleri Pudingi Tarifi
Buğulanmış Deniz Mahsulleri Pudingi Tarifi Resimli
imagesbugulanmisdenizmahsulleripudingitarifiresimli5ad45bda57da6
Malzemeler
150 gr Murekkep balığı(herhengi bir tuzlu su balığı filetosu)
100 gr Pişmiş Midye eti
100 gr Yengec eti
250 gr Beyaz lahana
Tuz
150 gr Hindistancevizi (ezmesi)
1 kaşık patates nişastası (veya pirinc nişastası)
4 kaşık kırmızı biber salcası
1 dal kişniş yaprağı(taze)
2 adet kırmızı biber(kuru)
2 adet yumurta
2 kaşık balık sosu
1 kaşık limon suyu
10 adet muz yaprağı(veya beyaz lahana yaprağı veya aluminyum folyo)
Birkac dal fesleğen
Hazırlanışı
Deniz mahsulu soğuk su altında calkalanır, sonra da kurulanır
Murekkep balığı halkalar halinde kesilir
Balık ve karides lokma buyukluğunde parcalara ayırılır
Beyaz lahana soyulup yıkanır ve geniş şeritler halinde kesilir
Ağır ateşte, kapalı kapta, biraz tuz katılmış az miktarda suda hafifce sertleşene kadar pişirilir
Buyuk bir sos tenceresinde 100 ml suda duşuk ısıda hindistancevizi ezmesi eritilir
Nişasta soğuk suda ayrıştırılır ve kırmızı biber salcasıyla karıştırılır
Yavaş yavaş kaynamaya bırakılır
Kişniş yıkanıp doğranır
Kırmızı biberin tohumları cıkarılıp, yıkanır ve doğranır
Sonra her ikisi de sos tenceresindeki deniz mahsullerinin yanına yerleştirilir, kısa bir sure kaynatılıp ocaktan indirilir
Sonra karıştırılarak yumurtalar katılır
Balık sosu ve limon suyu katılır
Muz yapraklarından 8 cm capında ve 5 cm yuksekliğinde 8 kucuk kap meydana getirilir
Her birine 2 kaşık lahana konur
Fesleğen yaprakları yıkanarak kaplardaki lahanaların uzerine konur ve en uste de deniz mahsulu karışımı ile kapatılır
Duduklu tencereye buğulama icin bir bardak su konur, sonra da kucuk kaplardan dordu delikli pişirme kabına yerleştirilir
Tencerenin kapağı kapatılarak 10 dakika kadar yuksek ısıda ısıtılır
Sonra ısıyı azaltılıp 15 dakika daha haşladıktan sonra ocaktan alınır
Aynı işlem diğer 4 kucuk kap icin de tekrar edilir
Sonra da kişniş, kırmızı biber dilimleri veya bir dilim limon ile suslenir
alıntı