Et ve et ürünlerini sevenlerin vazgeçilmezlerinden olan kebap, pek çok farklı şekilde sofralarımızda yerini alıyor. Buğu kebabını bildiğimiz kebaplardan ayıran tarafı ise hem sebzenin hem kaşar peynirinin et ile olan muhteşem birleşimi. Peki buğu kebabı nasıl yapılır? İşte hem görüntüsüyle hem içeriği ile damak çatlatan buğu kebabı tarifi...
Buğu Kebabı İçin Gerekli Malzemeler
600 gram dana kuşbaşı eti
3 yemek kaşığı sıvı yağ
150 gram arpacık soğan
2 adet kapya biber
2 adet orta boy patates
2 adet havuç
2 çay bardağı bezelye
2 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Bir tencerede önce etleri yüksek ateşte mühürleyin.
Daha sonra üzerini geçecek kadar su ekleyerek kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
Başka bir tencereye sıvı yağı ekleyerek arpacık soğanları kavurun.
Ardından biber, havuç ve patatesleri de ekleyerek kavurmaya devam edin.
Yeterince kavurduktan sonra etleri, sarımsağı, baharatları ve 2 su bardağı kadar et suyunu tencereye ilave edin.
Su miktarı yarısına geldiğinde kebabı, bir fırın tepsisine aktarın.
Üzerine beşamel sosu ve rendelediğiniz kaşar peynirini yayıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.