iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ:
4 kuzu incik
1 soğan
1 havuç
2 defne yaprağı
1 çorba kaşığı domates salçası
zeytinyağı
tuz
su
ZEMİNİ İÇİN:
2 su bardağı buğday
1 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
su
tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
yeşil biber
domates
HAZIRLANIŞI:
Kuzu incikleri tencereye alıyoruz Biraz zeytinyağı döküyoruz ve etleri çevirerek kızartıyoruz Soğanı ve havucu iri doğrayıp ilave ediyoruz Salçasını koyup karıştırıyoruz
Defne yapraklarını ekliyoruz Sıcak suyunu veriyoruz ve kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz Ocak üzerine 1 saat piştikten sonra fırın kabına aktarıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında lokum gibi olana kadar pişiriyoruz Buğdayı kaynar suda bekletiyoruz Şişince süzüyoruz ve yıkıyoruz Tencereye buğdayı koyuyoruz Sıcak suyunu veriyoruz ve kapağını kapatarak pişiriyoruz Ayrı bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyuyoruz Soğanı yemeklik doğruyoruz ve tencereye koyup kavuruyoruz Haşlanan buğdayı da suyuyla beraber koyup karıştırıyoruz Sıcak et suyunu da ekliyoruz Tuzunu, karabiberini atıp kapağını kapatarak iyice pişiriyoruz Buğdayın kıvamı çok koyu olursa sıcak suyla kıvamını açabiliriz Servis tabağına buğdayı döküyoruz Üzerine incikleri diziyoruz Üzerlerine sosunu gezdirerek döküyoruz Domatesleri ve biberleri iri doğrayıp zeytinyağı döktüğümüz tavada biraz kızartıp servis tabağının kenarlarına diziyoruz Servis ediyoruz
Kaynak:Oktay Usta
4 kuzu incik
1 soğan
1 havuç
2 defne yaprağı
1 çorba kaşığı domates salçası
zeytinyağı
tuz
su
ZEMİNİ İÇİN:
2 su bardağı buğday
1 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
su
tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
yeşil biber
domates
HAZIRLANIŞI:
Kuzu incikleri tencereye alıyoruz Biraz zeytinyağı döküyoruz ve etleri çevirerek kızartıyoruz Soğanı ve havucu iri doğrayıp ilave ediyoruz Salçasını koyup karıştırıyoruz
Defne yapraklarını ekliyoruz Sıcak suyunu veriyoruz ve kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz Ocak üzerine 1 saat piştikten sonra fırın kabına aktarıyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında lokum gibi olana kadar pişiriyoruz Buğdayı kaynar suda bekletiyoruz Şişince süzüyoruz ve yıkıyoruz Tencereye buğdayı koyuyoruz Sıcak suyunu veriyoruz ve kapağını kapatarak pişiriyoruz Ayrı bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyuyoruz Soğanı yemeklik doğruyoruz ve tencereye koyup kavuruyoruz Haşlanan buğdayı da suyuyla beraber koyup karıştırıyoruz Sıcak et suyunu da ekliyoruz Tuzunu, karabiberini atıp kapağını kapatarak iyice pişiriyoruz Buğdayın kıvamı çok koyu olursa sıcak suyla kıvamını açabiliriz Servis tabağına buğdayı döküyoruz Üzerine incikleri diziyoruz Üzerlerine sosunu gezdirerek döküyoruz Domatesleri ve biberleri iri doğrayıp zeytinyağı döktüğümüz tavada biraz kızartıp servis tabağının kenarlarına diziyoruz Servis ediyoruz
Kaynak:Oktay Usta