
Buğdaylı Et Çorbası (Öz Çorba Osmanlı) Tanımı İçin Gereçler
- 1/2 (yarım) kilo kemikli et
- 1 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı buğday
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
Buğdaylı Et Çorbası (Öz Çorba Osmanlı) Tanımı Yapılışı
- Kemikli eti 10 su bardağı su ile yeterlice pişirin.
- Kemiklerden etleri sıyırın.
- Buğdayı, tereyağını, küp doğradığınız soğanı ve baharatları etli suya ekleyin ve evvel orta ateşte sonra kısık ateşte buğdaylar uygunca yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Maydanoz serperek servis yapın.Afiyet olsun????.