iltasyazilim
FD Üye
Buğday Pilavı (Hem Sağlıklı Hem Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı buğday
*3 su bardağı su
*2 adet et veya tavuk suyu (ben ev yapımı kullandım)
*1 adet soğan
*Sıvıyağ
*Tuz
Buğday Pilavı (Hem Sağlıklı Hem Lezzetli) Tarifi Yapılışı
Önce buğdayları 12 saat suda bekletelim Buğdaylar şiştikten sonra yıkayıp tencereye alıyoruz Üzerini 1 parmak fazla olacak şekilde suyla kaplıyoruz ve et sularını ekleyip kaynamaya bırakıyoruz Kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip buğdayları suyu çekene veya yumuşayana kadar pişiriyoruz Ayrı bir tavada bir miktar sıvı yağında ince doğradığımız soğanı kavurup suyunu çeken buğdayların üzerine ekleyip tüm buğdayları kaplayacak şekilde soteliyoruz
Afiyet olsun
*1 su bardağı buğday
*3 su bardağı su
*2 adet et veya tavuk suyu (ben ev yapımı kullandım)
*1 adet soğan
*Sıvıyağ
*Tuz
Buğday Pilavı (Hem Sağlıklı Hem Lezzetli) Tarifi Yapılışı
Önce buğdayları 12 saat suda bekletelim Buğdaylar şiştikten sonra yıkayıp tencereye alıyoruz Üzerini 1 parmak fazla olacak şekilde suyla kaplıyoruz ve et sularını ekleyip kaynamaya bırakıyoruz Kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip buğdayları suyu çekene veya yumuşayana kadar pişiriyoruz Ayrı bir tavada bir miktar sıvı yağında ince doğradığımız soğanı kavurup suyunu çeken buğdayların üzerine ekleyip tüm buğdayları kaplayacak şekilde soteliyoruz
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.