Zararlı Yiyecekler
Bunlara dikkat
Amerikadakİ unlu Harvard Universitesi tarafından yapılan araştırmada tuketilen işlenmiş etlerdeki sağlık zararlarına dikkat cekildi Universitenin Halk Sağlığı Okulu tarafından yapılan araştırmada, sosis, salam, sucuk, jambon gibi işlenmiş kırmızı etlerin kalp hastalıklarını ve diyabet riskini artırdığı belirtildi Daha onceki araştırmalarda, işlenmiş kırmızı etlerin icerdiği koruyucular ve aşırı tuz nedeniyle bağırsak ve meme kanseri riskini artırdığı one surulmuştu Harvard Universitesi uzmanları, işlenmiş et tuketimi ile 10 ulkede yaklaşık 12 milyon insanla yapılan 1600 araştırmayı inceledi
Biftek guvenli
Circulation adlı dergide yayınlanan sonuclara gore, uzun sure gunde 50 gram işlenmiş et tuketenlerin gelecek kalp hastalıklarına yakalanma riski yuzde 42, diyabete yakalanma riski de yuzde 19 oranında artıyor Uzmanlar, bu sonucların sadece işlenmiş değil fume tadı verilen kırmızı etler icin de gecerli olduğunu belirtti İşlenmiş beyaz etlerde herhangi bir risk bulunmuyor Araştırmada ayrıca biftek, pirzola gibi işlenmemiş kırmızı etler ile de ilgili bir risk belirtilmedi Araştırmayı yuruten Harvard Epistemioloji Bolumunden Dr Renata Micha, bu zararın etlerdeki doymamış yağ ya da kolestrol nedeniyle değil, işlenmiş etlerde bulunan aşırı tuz ve nitrat bazlı koruyucu maddelerden kaynaklandığını soyledi Dr Micha, guvenli işlenmiş et tuketimini de haftada bir kez, bir porsiyon veya daha az olarak tanımladı
Bunlara dikkat
Amerikadakİ unlu Harvard Universitesi tarafından yapılan araştırmada tuketilen işlenmiş etlerdeki sağlık zararlarına dikkat cekildi Universitenin Halk Sağlığı Okulu tarafından yapılan araştırmada, sosis, salam, sucuk, jambon gibi işlenmiş kırmızı etlerin kalp hastalıklarını ve diyabet riskini artırdığı belirtildi Daha onceki araştırmalarda, işlenmiş kırmızı etlerin icerdiği koruyucular ve aşırı tuz nedeniyle bağırsak ve meme kanseri riskini artırdığı one surulmuştu Harvard Universitesi uzmanları, işlenmiş et tuketimi ile 10 ulkede yaklaşık 12 milyon insanla yapılan 1600 araştırmayı inceledi
Biftek guvenli
Circulation adlı dergide yayınlanan sonuclara gore, uzun sure gunde 50 gram işlenmiş et tuketenlerin gelecek kalp hastalıklarına yakalanma riski yuzde 42, diyabete yakalanma riski de yuzde 19 oranında artıyor Uzmanlar, bu sonucların sadece işlenmiş değil fume tadı verilen kırmızı etler icin de gecerli olduğunu belirtti İşlenmiş beyaz etlerde herhangi bir risk bulunmuyor Araştırmada ayrıca biftek, pirzola gibi işlenmemiş kırmızı etler ile de ilgili bir risk belirtilmedi Araştırmayı yuruten Harvard Epistemioloji Bolumunden Dr Renata Micha, bu zararın etlerdeki doymamış yağ ya da kolestrol nedeniyle değil, işlenmiş etlerde bulunan aşırı tuz ve nitrat bazlı koruyucu maddelerden kaynaklandığını soyledi Dr Micha, guvenli işlenmiş et tuketimini de haftada bir kez, bir porsiyon veya daha az olarak tanımladı