Bu Sosu Yapmadan Kışa Girmeyin Tanımı İçin Gereçler
- 2 kg kapya biber
- 1 kg domates
- 1 kg patlıcan
- 200 gram acı tatlı karışık yeşil biber
- 1 baş sarımsak
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığından az kaya tuzu
Bu Sosu Yapmadan Kışa Girmeyin Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak kapya biber, domates ve patlıcanı yıkayalım ve tepsiye dizelim evvelden ısıtılmış 250 derecede közleyelim.
- Közlemiş olduğumuz zerzevatları geniş bir kaba alalım ve üzerini kapatalım 15 dk terlemeye bırakalım bu kolay soyulmasını sağlayacaktır.
- Konuklarını soyup küçük küçük doğrayalım.
- Geniş bir tencereye alalım.
- Yeşil biber ve sarımsağı doğrayıcıdan geçirelim. Ekleyelim.
- Zeytinyağ, sirke ve tuzu ekleyelim ocağa alalım. Tencerenin kapağını kapatmayalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dk kadar kaynatalım.
- Sıcak sıcak kavanozlara doldurup ağzını yeni kapakla kapatalım zıt çevirelim.
- Tencereye alalım konserveleri ve sıcak su ekleyip 5 dakika kaynatalım. Bu formda sızma ve bozulma olmayacaktır.Afiyet olsun ????????Ayrıntılı tanımı tüm püf noktalarıyla aşağıdaki görüntüden izleyebilirsiniz. Birbirinden hoş tarifler için youtube kanalıma abone olmayı unutmayın.

Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.