iltasyazilim
FD Üye
Forumtr ailesinde Arap arkadaşlarda vardır herhalde,gerçi babaannem suriyeli ne işi var oralarda bende bilmiyorumOnun anısına bir Arap yemeği tarifi vermek istedim buyrun nefis bir yemek tarifi Afiyet olsun şimdiden
Saygılarımla
MAKLUBE
(Kaç Kişilik): 8
Tek Kişilik Servis Kalorisi: 500
Hazırlama Süresi: 2 saat
Gereçler:
500 GR YAĞSIZ KUZU KUŞBAŞI
1 kg BALDO PRİNÇ
2 ADET PATATES
1 ADET SOĞAN
500 GR YOĞURT
150 GR MARGARİN
2 ÇORBA KAŞIĞI ZYAĞI
5 ADET DOMATES
5 ADET SALATALIK
3 ADET SİVRİ BİBER
Yapılışı:
Önce kuşbaşı etlerimizi bir tencere suya koyup yarım saat haşlıyoruz
Daha sonra başka bir tencerenin içine zeytin yağımızı döküp patatesleri yuvarlak biçimde keserek yerleştiriyoruzPatateslerin üstünede aynı şekilde kıyılmış soğanları yerleştiriyoruz,daha sonra pirinçimizin yarısını üzerine döküyoruz onun üzerinede etlerimizi yerleştiriyoruz,kalan pirinçide üzerine koyup kararınca su dolduruyoruz en üstünede margarinimizi ekliyoruz
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
O kendi halinde pişerken, domates ve biberi küçük küçük doğrayarak salatamızı yapıyoruz daha sonra yoğurdumuzu bir kaba koyup iyice özüyoruz yemek piştikten sonra büyük bir tepsiyi alarak tenceredeki yemeğimizi ters çevirerek tepsiye koyuyoruz etrafınada papatya deseni gibi bir yoğurt bir salata koyarak süslüyoruz ve tencereyi kaldırıyoruz işte servis ve yemek afiyet olsun
Saygılarımla
MAKLUBE
(Kaç Kişilik): 8
Tek Kişilik Servis Kalorisi: 500
Hazırlama Süresi: 2 saat
Gereçler:
500 GR YAĞSIZ KUZU KUŞBAŞI
1 kg BALDO PRİNÇ
2 ADET PATATES
1 ADET SOĞAN
500 GR YOĞURT
150 GR MARGARİN
2 ÇORBA KAŞIĞI ZYAĞI
5 ADET DOMATES
5 ADET SALATALIK
3 ADET SİVRİ BİBER
Yapılışı:
Önce kuşbaşı etlerimizi bir tencere suya koyup yarım saat haşlıyoruz
Daha sonra başka bir tencerenin içine zeytin yağımızı döküp patatesleri yuvarlak biçimde keserek yerleştiriyoruzPatateslerin üstünede aynı şekilde kıyılmış soğanları yerleştiriyoruz,daha sonra pirinçimizin yarısını üzerine döküyoruz onun üzerinede etlerimizi yerleştiriyoruz,kalan pirinçide üzerine koyup kararınca su dolduruyoruz en üstünede margarinimizi ekliyoruz
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
O kendi halinde pişerken, domates ve biberi küçük küçük doğrayarak salatamızı yapıyoruz daha sonra yoğurdumuzu bir kaba koyup iyice özüyoruz yemek piştikten sonra büyük bir tepsiyi alarak tenceredeki yemeğimizi ters çevirerek tepsiye koyuyoruz etrafınada papatya deseni gibi bir yoğurt bir salata koyarak süslüyoruz ve tencereyi kaldırıyoruz işte servis ve yemek afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.