Meyvelerin tüketiminin porsiyonlar halinde ve yemeklerden belirli saat sonra olması gerektiğini gösteren Prof Dr Mehmet Demirci, meyvelerdeki fruktoz denen şekerin kana daha basit geçtiğini belirtti Herkesin akşamları emin bir saatten daha sonra yemek yemek yemenin zararlı olduğu konusunda ayrıca fikir olduğunu belirten Prof Dr Demirci, geç vakit yenen meyvenin de zararlı olduğunu dile getirerek, Herkesin üstünde hem zihin olduğu konu var Akşamları belirli bir saatten sonradan yeme, içmeyi kesmek lüzumlu Saat 6 veya 7 yeme içmenin kesilmesi açısından yerinde vakit olabilir yatış saatine kadar Eğer bir birey geç vakit yatmadan önce meyve tüketirse burada natürel ancak meyvedeki yer alan fruktoz dediğimiz şeker var Bu şekerin yağa dönüşüp kana geçmesi çok kolay olmakta Dolayısıyla şişmanlık için kayda değer bir konu diyebiliriz Geç zaman yemek yemek içten bir kullanım yok Fakat meyveyi biz 3 veya 5 porsiyon yememiz gerekir yerinde saatlerde Porsiyon denilince tüketici olarak düşünüyoruz porsiyon nedir diye Porsiyon meyvenin çeşidine göre değişiyor Çilekte 10 adet çilek bir porsiyon yapıyor Armutta ve portakalda orta boyları birer porsiyon yapıyor Yani biz günde 3 veya 4 porsiyon meyve yiyebiliriz ama uygun saatlerde Geç zaman meyve yemenin zararı olabilir Zaten geç süre yenen meyvedeki şekerin yağa dönüşmesi çok daha basit olduğu için şişmanlamaya, obeziteye zemin hazırlar diye düşünüyoruz Geç süre yediğimiz vakit meyvede yer alan şeker fruktoz kana geçiyor ve direkt yağ oluşumuna neden oluyor ve şişmanlamaya da sebep oluyor Meyvenin yemekten 3 saat sonra tüketilmesinde bir mahsur yokdedi id Gad300250