Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bu Ne Cesarettir Yiğidim: Üniversitede 21 Ayrı Görev Üstlenen Dekan Meclis Gündeminde

Bu Ne Cesarettir Yiğidim: Üniversitede 21 Ayrı Görev Üstlenen Dekan Meclis Gündeminde
0
93

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
80
s-18749e881bc5f3e2efd3f874fbb8b7d4888a2810.jpg

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Osman Bilen’in dekanlık dışında 21 farklı idari misyon üstlenmesi Meclis gündemine taşındı. 

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanlığı'nın yanı sıra 21 başka idari misyonu bulunan Osman Bilen hakkındaki tezler için soru önergesi verdi. 

Gazete Duvar'ın aktardığına nazaran, üniversitenin bir müddettir akademik teamüllere alışılmamış görevlendirme tezleri ve kurum içinde açılan soruşturmalarla gündeme geldiğini söz eden Sertel, şu sözleri kullandı:

“Bilim, sanat ve akademik alandaki başarılarıyla gündeme gelmesi gereken Fatma Seniha Nükhet Hotar idaresindeki Dokuz Eylül Üniversitesi bir müddettir akademik teamüllere ters görevlendirme savları ve kurum içinde açılan soruşturmalarla gündeme geliyor. Bizler de bu tezleri Meclis gündemine taşıyıp sorularımıza cevaplar bekliyoruz. Lakin önergelerimize ya cevap verilmiyor ya da içeriği boş karşılıklar veriliyor. DEÜ tekrar bir bilim yuvası oluncaya dek bu argümanları gündeme getirmeye devam edeceğiz”

"Her yerde Bilen var"

DEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bilen’in onlarca soruşturma açtığı, öğrenci alımında şaibelere neden olduğu ve mevzuata uymayan çok sayıda uygulamaya imza attığı argümanlarını TBMM gündemine taşıyan Sertel, Dekan Bilen'in, hala fakültedeki 3 kısmın 2’sinin başkanlığını yaptığını belirtti. 

İslam İdeolojisi profesörü olan Bilen'in, İslam Hukuku, Kelam, Hadis ve İslam İdeolojisi anabilim kolu başkanlıkları için de kendisini görevlendirdiğine dikkat çeken Sertel, “Fakültedeki misyonlarının yanında Din Bilimleri Araştırma Enstitüsü müdürlüğü misyonuna de vekalet ediyor. Hala Veterinerlik Fakültesi şurası ve idare şurası profesör üyeliklerine de devam eden Bilen toplamda 21 idari vazife almış durumda” dedi.

"Adeta bir cadı kazanına dönüştürdü"

Yıllarını üniversiteye vermiş çok sayıda öğretim vazifelisi üniversiteden uzaklaştırılırken, bir bireye 21 farklı idari vazife verilmesinin gayesini anlamanın imkansız olduğunu söyleyen Sertel, “Bizden yahut bizden olmayan” anlayışının DEÜ’de de hakim olduğunu vurguladı. 

Liyakat asıllarına nazaran seçilmeden atamayla gelen DEÜ rektörünün, “bana yakın olan” ve “bana karşı olan” anlayışı ile üniversiteyi bir bilim yuvasına değil adeta bir cadı kazanına dönüştürdüğünü tabir eden Sertel, Ulusal Eğitim Bakanı aracılığıyla YÖK’ün cevaplaması için şu soruları yöneltti:

1. DEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Osman Bilen’in dekanlığın yanı sıra üniversite bünyesinde 21 başka ünitede yönetici olarak misyon aldığı gerçek mudur?

2. DEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Osman Bilen’in 21 başka vazifesi birden yürütmesi maddelere ve yönetmeliklere uygun mudur?

3. DEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Osman Bilen’in lisansüstü imtihanlarda usulsüzlük yaptığına dair argümanlarla ilgili olarak soruşturma açılmış mıdır? Yahut açılacak mıdır?

4. Dekan Osman Bilen’in kendisine yakın birtakım öğrencileri 'özel şartlarla' araştırma vazifelisi ve öğretim vazifelisi takımlarına aldığı savlarıyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır?

5. DEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Osman Bilen misyona başladıktan sonra fakülteden kaç kişi vazifesini bırakmış ve tekrar onun devrinde kaç kişi misyona başlamıştır?