teknolojiuzmani
FD Üye

Bu Güne Kadar Denediğiniz Tüm Çılbırları Unutun Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak sarımsak
- 1 adet sade açma (Ekmekte kullanabilirsiniz)
- 1 adet Yumurta
- 3 yemek kaşığı Yağ
- Damak tadınıza nazaran Tuz ve Pul biber
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 litre Su
Bu Güne Kadar Denediğiniz Tüm Çılbırları Unutun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin mümkünse çelik bir tencereye suyumuzu alalım ve kaynamaya bırakalım kaynamaya başlayan suya sirkeyi koyalım. (sirke yumurtanın daha çabuk toplanmasını sağlıyor)
- Sirke tadı sevmeyenler limon suyu da kullanabilir ancak sirke daha tesirli.
- Küp küp doğradığımız açmayı yahut ekmeği bira ısıtalım ve servis tabağına alalım.
- 1 yumurtamızı küçük bir kabın içine kıralım.
- Kaynayan suyumuzu karıştırıp bir girdap oluşturalım ve en ortada dönen kısma yumurtayı bırakalım. Şayet beyaz yerlerinde açılma olursa kaşık yardımıyla toplaya bilirsiniz. Kıracağımız öteki yumurtalar da varsa tek tek bu süreci yapalım.
- 2 dakika pişiyor yumurtalar.
- Bu ortada sarımsaklı yoğurt yapalım ve poğaçaların üzerine sarımsaklı yoğurdun yarısını dökelim.
- Pişen yumurtalarımızı alıp poğaçaların üzerine koyalım ve kalan yoğurdu da üzerine dökelim.
- Son olarak yağımızı içerisine pul biber ekleyelim ve ısıtalım istediğiniz diğer baharat varsa onları da koya bilirsiniz.
- Yağ ısındıktan sonra yumurtanın üzerine dökelim ve son olarak üzerine tuzunu da atalım. Sıcak bi formda servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.