Bruschetta (Domatesli Çıtır Ekmek) Tanımı İçin Malzemeler
- 8 dilim ekmek (Somun ekmek de olabilir)
- Çeri domates (Ben 300 gram kadar kulandım)
- Taze fesleğen (Yoksa taze nane de olabilir)
- 1-2 diş sarımsak (Rendelenmiş)
- Zeytin yağı
- Tuz karabiber
- Arzuya nazaran biraz nar ekşisi
Bruschetta (Domatesli Çıtır Ekmek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ekmeklerimizi dilimleyelim ve tavaya yerleştirin iki tarafından birazcık zeytin yağı gezdirelim.
- Orta ateşte iki taraflı kızartın. Sarımsağı ekmeklerim üzerine birazcık bastırarak gezdirelim (Tadı biraz ekmeğe geçecektir) domatesleri küçük küçük doğrayın taze fesleğeni de birebir biçimde.
- Sarımsağı rendeleyin ben doğramıştım ancak o biçimde dahada lezzetli olacaktır. Zeytinyağı, tuz, karabiber ekleyin. Dilerseniz nar ekşisinide ekleyebilirsiniz ben eklemedim.
- Domateslerden ekmeğin üzerine yerleştirin ve servis edin ekmekler 2-3 saat kadar çıtır kalacaktır daha sonra yumuşayabilir. Afiyet olsun.