elektronikci
FD Üye

Brüksel Yoğurtlaması Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram brüksel lahanası
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pulbiber
Brüksel Yoğurtlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Brüksel lahanalarımızın dış kabuklarını soyup uygunca yıkıyoruz ve baş sap kısımlarını kesiyoruz.
- Ardından üzerini geçecek kadar su koyup tencerede 20 dk güzelce haşlıyoruz.
- Fazla haşlamayalım kabukları dağılabilir.
- Ayrı bir kapta yoğurdumuzu koyuyoruz.
- Üzerine kıyılmış sarımsak, tuz ve naneyi ekleyip karıştırıyoruz.
- Haşlanan lahanalarımızı bir servis tabağına alıp birinci sıcaklığı çıktıktan sonra yoğurtlu sosumuzu üzerine döküyoruz.
- Küçük bir tavada tereyağını eritip pulbiberi de ekliyoruz, bir iki çevirdikten sonra tereyağlı sosumuzuda en üste döküyoruz. Afiyet olsun????.