Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Brüksel Lahanası Patates Auflauf

Brüksel Lahanası Patates Auflauf
0
41

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
bruksel-lahanasi-patates-auflauf.jpg

Brüksel Lahanası Patates Auflauf Tanımı İçin Gereçler

  • 350 gram brüksel lahanası
  • 6 adet orta uzunluk patates
  • 1 su bardağı süt ( 250 ml bardak ölçüsü
  • 1 çay bardağı sıvı krema ( 150 ml
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 diş sarımsak rendelenmiş
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı zerzevat tozu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tavır muskat
  • 1 kase rendelenmiş mozzarella

Brüksel Lahanası Patates Auflauf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Brüksel lahanasının doruğundan 2 mm kesip dış yapraklarını temizleyin patatesleri soyup lahanaların büyüklüğünde doğrayın.
  2. Lahana ve patatesleri tuzlu suda 12 dakika kadar haşlayın ve süzüp bir kenara alın.
  3. Tereyağını bir tavanın içerisinde eritin rendelenmiş sarımsak ek edip hafif kavurun unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  4. Krema ve sütü ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar güzelce karıştırın.
  5. Baharatları ekleyip kaynatın kaynayan sosun içine lahana ve patatesleri ekleyip harmanlayın.
  6. Daha sonra bir fırın kabına dökün.
  7. Üzerine peyniri serpiştirip evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin istediğiniz biçimde servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.
Brüksel Lahanası Patates Auflauf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,785Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt