Brüksel Lahanası Patates Auflauf Tanımı İçin Gereçler
- 350 gram brüksel lahanası
- 6 adet orta uzunluk patates
- 1 su bardağı süt ( 250 ml bardak ölçüsü
- 1 çay bardağı sıvı krema ( 150 ml
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 diş sarımsak rendelenmiş
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı zerzevat tozu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tavır muskat
- 1 kase rendelenmiş mozzarella
Brüksel Lahanası Patates Auflauf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Brüksel lahanasının doruğundan 2 mm kesip dış yapraklarını temizleyin patatesleri soyup lahanaların büyüklüğünde doğrayın.
- Lahana ve patatesleri tuzlu suda 12 dakika kadar haşlayın ve süzüp bir kenara alın.
- Tereyağını bir tavanın içerisinde eritin rendelenmiş sarımsak ek edip hafif kavurun unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Krema ve sütü ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar güzelce karıştırın.
- Baharatları ekleyip kaynatın kaynayan sosun içine lahana ve patatesleri ekleyip harmanlayın.
- Daha sonra bir fırın kabına dökün.
- Üzerine peyniri serpiştirip evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin istediğiniz biçimde servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.