Bruksel Lahanası Corbası Nasıl Yapılır
Malzemeler
12 Cay Bardağı Sıvı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Orta Boy Havuc
1 Adet Orta Boy Patates
150 gr Bruksel Lahanası
6 Su Bardağı Su
34 Diş Sarmısak
Tuz, Karabiber
1 Adet Yumurtanın Sarısı
1 Corba Kaşığı Limon Suyu
imagesbruksellahanasicorbasitarifiresimli5ad45a59c0b07
Yemeğin Tarifi
Tencereye 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım cay bardağı sıvı yağı alalım Soğanı kucuk kucuk doğrayıp kızdırılmış yağa ilave edelim Soğanlar renk değiştirdiğinde, tavla zarı iriliğinde doğradığımız havucu ve patatesi ilave edelim 2 dakika daha ağır ateşte kavuralım Bruksel lahanalarının her birini 4 parcaya bolup tencereye aktaralım
6 su bardağı suyu, 1 adet tavuk suyu tabletini ve kucuk kucuk doğradığımız sarmısakları ilave edelim Corbanın tuzunu ve karabiberini ayarlayalım
Corbayı ateşten almadan 10 dakika once ayrı bir kapta karıştırdığımız 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 corba kaşığı limonun suyunu tencereye yavaş yavaş ilave edelim 10 dakika daha kaynatalım Kaselere aktararak servis yapalım
Not: Yumurta ve limon karışımını corbaya ilave ettikten sonra karışımı corbaya karıştırarak yedirin Cunku yumurta, corbada kotu bir tat ve koku bırakabilir
Malzemeler
12 Cay Bardağı Sıvı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Orta Boy Havuc
1 Adet Orta Boy Patates
150 gr Bruksel Lahanası
6 Su Bardağı Su
34 Diş Sarmısak
Tuz, Karabiber
1 Adet Yumurtanın Sarısı
1 Corba Kaşığı Limon Suyu
imagesbruksellahanasicorbasitarifiresimli5ad45a59c0b07
Yemeğin Tarifi
Tencereye 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım cay bardağı sıvı yağı alalım Soğanı kucuk kucuk doğrayıp kızdırılmış yağa ilave edelim Soğanlar renk değiştirdiğinde, tavla zarı iriliğinde doğradığımız havucu ve patatesi ilave edelim 2 dakika daha ağır ateşte kavuralım Bruksel lahanalarının her birini 4 parcaya bolup tencereye aktaralım
6 su bardağı suyu, 1 adet tavuk suyu tabletini ve kucuk kucuk doğradığımız sarmısakları ilave edelim Corbanın tuzunu ve karabiberini ayarlayalım
Corbayı ateşten almadan 10 dakika once ayrı bir kapta karıştırdığımız 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 corba kaşığı limonun suyunu tencereye yavaş yavaş ilave edelim 10 dakika daha kaynatalım Kaselere aktararak servis yapalım
Not: Yumurta ve limon karışımını corbaya ilave ettikten sonra karışımı corbaya karıştırarak yedirin Cunku yumurta, corbada kotu bir tat ve koku bırakabilir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.