
Brownie Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Hamur için;
- 125 gram tereyağ ya da margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
Brownie Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak şerbeti yapmakla başlayalım bir tencereye şeker ve suyu koyalım ve karıştıralım. 5-6 dk kadar kaynatalım.
- Şerbet soğumaya bırakılırken bir yandan hamuru yapalım.
- Bir kaba tüm gereçleri koyalım ve ele yapışmayacak hamur elde edelim.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ceviz büyüklüğünde hamurlardan koyalım.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dk pişirelim.
- Fırından çıkan kurabiyelerin birinci sıcaklığı gidince ılımış olan şerbet batırıp çıkaralım.
- Üzerine hindistan cevizi ya da toz antep fıstığı koyarak servis edebilirsiniz.