
Browni Tadında Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Browni Tadında Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kekimizin sosunu hazırlayalım. (sosumuzun ılık olması gerekiyor. ).
- Bir tencereye süt,sıvı yağ,şeker ve kakaoyu ekleyip bir taşım kaynatalım. Ilımaya bırakalım.
- Kekimizin hamurunu hazırlamaya başlayalım.
- Yumurta ve şekeri kıvam alıncaya kadar çırpalım.
- Daha sonra süt,sıvı yağı ve kakaoyu ekleyelim çırpmaya devam edelim.
- Çırptığımız sıvı karışıma un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
- Kıvam alan kek hamurumuzu yağladığımız tepsiye dökelim.
- Önceden ısıttığımız 180°c de 35-40 dk pişirelim. (pişirme süresi fırından fırına göre değişebilir yanmamasına dikkat edelim. ).
- Fırından çıkardığımız kekimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra keselim. ( ben sosu iyi çeksin diye kürdanla kekin üzerine delikler açtım. Sizde öyle yapabilirsiniz. ) ılıttığımız sosu kekimizin üzerine dökelim,sosu çekmesini bekleyelim.
- Soğuk servis etmek isterseniz buzdolabına koyabilirsiniz.Şimdiden yapanlara afiyet olsun ????????.