Browni Kek Tanımı İçin Materyaller
- 115 gram tereyağ
- 180 gram bitter çikolata
- 95 gram un
- 170 gram şeker ( 120gr beyaz 50gr esmer)
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı tuz
- Tercihen üzerine beyaz çikolata
Browni Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bitter çikolata ve tereyağını benmari metodu eritip şeker ile karıştırıyoruz.
- Yumurtaları ekleyip mikser ile çırpıyoruz.
- Vanilya tuz ve unu ekleyip elle karıştırıyoruz.
- Ben 19 cmlik yuvarlak kek kalıbı kullandım.
- İçine yağlı kağıt serip hazırladığımız hamuru döküyoruz ve evvelden ısıtılmış 180derecelik fırında 30dk pişiriyoruz( fırına nazaran farklılık gösterebilir).
- Benimki biraz sufleye yakın bir kıvamda oldu ortası akışkan çocuklar en çok bu türlü seviyor. Eski yordam ortasından bıçakla denetim edebilirsiniz fakat yeni jenerasyon browniler biraz akışkan oluyormuş benden söylemesi????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.