iltasyazilim
FD Üye
Brötchen(Kahvaltı Ekmekleri) Tarifi İçin Malzemeler
*400 gr un
*100 gr tam buğday unu yoksa başka bir un da olabilir, yada sade beyaz un)
*Yarım yaş maya
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*330 ml ılık su
Brötchen(Kahvaltı Ekmekleri) Tarifi Yapılışı Maya ve şeker ılık suda eritilir Beyaz un elenir, diğer un ve tuz da eklenir ve karıştırılır Yağ ve mayalı suda ilave edilir ve en az 5 dakika güzelce yoğurulur Hafif yapışkan bir hamur ediyoruz Ellerimizi yağlayıp hamuru masaya alalım ve biraz yoğuralım, rulo haline getirelim ve bezelere bölelim Ben mandalina büyüklüğünde 12 bezeye böldüm, siz daha büyük yapabilirsiniz Bezelerinizi masa üstünde avuç içinde yuvarlayın una beleyin ve tepsiye dizin (üstlerine kesik atabilirsiniz ben yapmadım) Üstü kapalı 20 dakika mayalanmaya bırakın ve önceden ısınmış fırında 200220 derecede alt üst ayarda 20 dakika pişirin (Fırına bir kase su koymayı unutmayın )
*400 gr un
*100 gr tam buğday unu yoksa başka bir un da olabilir, yada sade beyaz un)
*Yarım yaş maya
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*330 ml ılık su
Brötchen(Kahvaltı Ekmekleri) Tarifi Yapılışı Maya ve şeker ılık suda eritilir Beyaz un elenir, diğer un ve tuz da eklenir ve karıştırılır Yağ ve mayalı suda ilave edilir ve en az 5 dakika güzelce yoğurulur Hafif yapışkan bir hamur ediyoruz Ellerimizi yağlayıp hamuru masaya alalım ve biraz yoğuralım, rulo haline getirelim ve bezelere bölelim Ben mandalina büyüklüğünde 12 bezeye böldüm, siz daha büyük yapabilirsiniz Bezelerinizi masa üstünde avuç içinde yuvarlayın una beleyin ve tepsiye dizin (üstlerine kesik atabilirsiniz ben yapmadım) Üstü kapalı 20 dakika mayalanmaya bırakın ve önceden ısınmış fırında 200220 derecede alt üst ayarda 20 dakika pişirin (Fırına bir kase su koymayı unutmayın )