
Brokoli Salatası Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram brokoli
- 2 adet havuç
- 2 adet kapya biber
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 3 – 4 adet kornişon turşu
- 3 kısım yeşil soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
- Tuz
Brokoli Salatası Tanımı Yapılışı
- Brokolinin saplarını kesip çok küçük olmayacak formda kesimlere ayıralım havuçları yuvarlak yuvarlak doğrayalım.
- Kapya biberleri şeritler halinde doğrayalım. Kornişon turşuyu ve soğanları minik minik doğrayalım.
- Brokoli, havuç ve kapya biberi buharda farklı ayrı haşlayalım. Soğuyan zerzevatları karıştırma kabına alalım.
- Üzerine kornişon turşu, mısır ve soğanları ekleyelim. Sos materyallerini karıştırıp üzerine döküp karıştırarak servis edelim. afiyet olsun.