
Brokoli Salatası (Buharda Pişmiş Brokoli ) Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo brokoli
- 3 adet közlenmiş kırmızı biber (konservede olur)
- 5 adet kornişon turşu (salatalık turşusu)
- 1 süt mısır (konserve de olur)
- Dilediğiniz yeşillik (dereotu, maydanoz, yeşil soğan)
- Limon
- Zeytinyağı
Brokoli Salatası (Buharda Pişmiş Brokoli ) Tanımı Yapılışı
- Güzelce yıkadığımız brokolilerimizi ağaç ağaç ayırıyoruz, metal süzgece (buharda pişirme aparatınız varsa onuda kullanabilirsiniz)alıyoruz.
- Tencerenin yarısına gelecek kadar su koyuyoruz ,süzgeci zirvesine oturtuyoruz kapağını kapatıyoruz, pişmeye bırakıyoruz. (ben daima buharda pişiririm lezzeti içinde kalır dileyen suda haşlayabilir fakat pişme mühletleri aynı).
- İçine koyacağımız materyalleri doğruyoruz (kırmızı biber, turşu, yeşillikler).
- Haşlanan brokolilerimizi doğradığımız materyallerle birleştiriyoruz ve limon ve zeytinyağı ile sosluyoruz(limonu ne kadar fazla olursa daha lezzetli olur)ve servise hazır afiyet olsun????????.