Brokoli Çorbası (Yumuşak Tadımlı) Tanımı İçin Gereçler
- 1 büyük kol brokoli
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 4 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Brokoli Çorbası (Yumuşak Tadımlı) Tanımı Yapılışı
- Brokoli ve havucu ufak kesimlere ayırıp yumuşayana kadar haşlıyoruz. Haşlanmış sebzelerin suyunu süzüp kenara alalım.
- Öbür yanda soğanı doğrayıp tencereye sıvı yağ ile kavuralım. Un ek edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Suyu ve tavuk suyunu da ek edip kokusu çıkana pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca haslanmış zerzevatları ek ediyoruz.
- 4 dakika kadar kaynadıktan sonra sütü de ek edip 3-4 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Son olarak tuzu ve karabiberi ekleyip el blenderinden geçiriyoruz.
- Üzerine pulbiberli tereyağ kızdırıp gezdiriyoruz. Servise hazır. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.