iltasyazilim
FD Üye
Brezel Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr un
*375 ml süt
*50 gr tereyağ veya margarin
*1 paket yaş maya
*1 tatlı kaşık tuz
*1 tatlı kaşık şeker
Bulamak için;
*500 ml su
*1 paket Natron
*Üzerine iri tuz
Brezel Tarifi Yapılışı Öncelikle yaş mayamızı az ılık sütte eritiyoruz, sonra diğer tüm malzemelerimizi mutfakrobotu hamur yoğurma kabına koyuyoruz, sonra yaş mayayı da ekliyor ve pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz
Mayalanmaya bırakıyoruz Diğer yandan 500 ml’lik sıcak suya natronu koyup karıştırıyoruz
Mayalanan hamurdan yumurtadan
Biraz büyük parçalar koparıp ince uzun şeritler yapıp önce şeritlerin her iki ucundan tutup birbirine 2 kere dolayıp şeridin uçlarını sağ ve sol tarafına bastırıp
yapıştırın İşlemler bittikten sonra natronlu suya batırıp çıkarın ve tepsiye dizin üzerine iri öğütülmüs tuz serpin 170180
derecelik fırında iyice kizarana dek pişirin
Bana göre brezel soğukken tadı daha güzel Afiyet ve sağla kalın
*500 gr un
*375 ml süt
*50 gr tereyağ veya margarin
*1 paket yaş maya
*1 tatlı kaşık tuz
*1 tatlı kaşık şeker
Bulamak için;
*500 ml su
*1 paket Natron
*Üzerine iri tuz
Brezel Tarifi Yapılışı Öncelikle yaş mayamızı az ılık sütte eritiyoruz, sonra diğer tüm malzemelerimizi mutfakrobotu hamur yoğurma kabına koyuyoruz, sonra yaş mayayı da ekliyor ve pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz
Mayalanmaya bırakıyoruz Diğer yandan 500 ml’lik sıcak suya natronu koyup karıştırıyoruz
Mayalanan hamurdan yumurtadan
Biraz büyük parçalar koparıp ince uzun şeritler yapıp önce şeritlerin her iki ucundan tutup birbirine 2 kere dolayıp şeridin uçlarını sağ ve sol tarafına bastırıp
yapıştırın İşlemler bittikten sonra natronlu suya batırıp çıkarın ve tepsiye dizin üzerine iri öğütülmüs tuz serpin 170180
derecelik fırında iyice kizarana dek pişirin
Bana göre brezel soğukken tadı daha güzel Afiyet ve sağla kalın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.