Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Böylesi Restoranlarda Bile Yok Mükemmel Bir Lezzet Şöleni Fırında Beğendili Köfte

Böylesi Restoranlarda Bile Yok Mükemmel Bir Lezzet Şöleni Fırında Beğendili Köfte
0
48

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
boylesi-restorantlarda-bile-yok-mukkemel-bir-lezzet-soleni-firinda-begendili-kofte-14.jpg

Böylesi Restoranlarda Bile Yok Eksiksiz Bir Lezzet Şöleni Fırında Beğendili Köfte Tanımı İçin Materyaller

Köftesi için;
  • 500 gr kıyma dana döş
  • 1 yumurta
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kimyon
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 silme çay kaşığı karbonat yarım çay bardağı su bir demet maydanoz
Sosu için;
  • 2 su bardağı domates rendesi (ben yazın hazırlamış olduğum konserve domatesimi kullandım)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kaşık tereyağı
  • Tuz
  • Kekik
Beğendisi için;
  • 3-4 adet közlenmiş patlıcan
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri için;
  • Kaşar

Böylesi Restoranlarda Bile Yok Kusursuz Bir Lezzet Şöleni Fırında Beğendili Köfte Tanımı Yapılışı

1. Öncelikle patlıcanlarımızı közleyip temizleyip hazırlıyoruz.
  2. Daha sonra köfte harcımızı karıştırtıp güzelce yoğuruyoruz fotoğraftaki üzere biçim veriyoruz .
  3. Siz isterseniz yuvarlakta yapabilirsiniz bende 35 tane köfte çıktı.
  4. Bütün köfteleri yaptıktan sonra bir tavaya bir kaşık kadar yağ alıp köftelerimizi kızartıyoruz.
  5. Köftelerimizi öteki bir yere alıp tıpkı tavada domates sosumuzu tereyağımızı alıp  5-10 dakika pişiriyoruz .
  6. İçine sarımsak ekliyoruz sosun üzerine köftelerimizi ekleyip bir taşım kaynatıp köftelerimizi sosun içinde bir kere karıştırıp ateşini kapatıyoruz.
  7. Öteki yandan temizlemiş olduğum patlıcanları küçük küçük doğruyoruz.
  8. Tavada yağımızı eritip unumuzun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  9. Daha sonra patlıcanlar ekleyip düzgünce karıştıra karıştıra pişiriyoruz patlıcanın üzerine sütünü yavaş yavaş ekliyoruz ben 2 bardak kullandım patlıcanın büyüklüğüne nazaran değişiklik gösterebilir bir buçuk su bardağında alabilir bende 2 bardak kâfi oldu.
  10. Karabiberini tuzunu ekledim ve ateşten aldım.
  11. Daha sonra güveçlerimi birinci evvel beğendilerimi onun üstüne sosun içindeki köftelerimi daha sonra kalan sosları da üstlerine döküp kaşar rendesi ekleyip 180 derecelik turbo ayarda kaşar eriyene kadar pişirdim servise hazır .
Afiyet olsun.

858,505Konular
982,774Mesajlar
33,070Kullanıcılar
bkgSon üye
Üst Alt