Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
Mantı hamuru için:
- 2,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 300 gram orta yağlı dana kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Boşnak Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mantı hamurunu hazırlamak için; elenmiş unu derin bir karıştırma kabına aktarın.
- Orta kısmını parmak uçlarınızla havuz gibi açın.
- Unun kenar kısımlarına tuzu serpiştirin.
- Unun orta kısmında yer alan çukura zeytinyağı ve ılık suyu ekleyin.
- Mantı hamurunu pürüzsüz bir kıvam alıp toparlanana kadar yoğurun.
- Hazırladığınız hamurun üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.
- Kıymalı iç harcı için; kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı, küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın.
- Orta yağlı dana kıyma, tuz, karabiber ilavesiyle ayrı bir kapta karıştırın.
- Dinlenen hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın.
- Üzerlerini hafif bir şekilde unladıktan sonra temiz bir mutfak tezgahı üzerinde merdane yardımıyla, yaklaşık 30 cm. Çapında açın.
- Tek tek açtığınız yufkaların üzerini ayçiçek yağıyla yağladıktan sonra üst üste dizin.
- Kenar kısımlarını parmaklarınızla bastırarak sabitlediğiniz hamurları elde ya da merdane yardımıyla açarak inceltin.
- Açtığınız hamurları küçük kareler halinde kesin.
- Orta kısımlarını çiğden hazırladığınız kıymalı iç harçla doldurduktan sonra hazırladığınız mantıları kare halinde kapatın.
- Fırın tepsisini az miktarda ayçiçek yağıyla yağlayın.
- Yağlı hamurdan hazırladığınız mantıları, boşluk bırakmayacak şekilde fırın tepsisine dizin.
- Mantıları, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.