Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Boşnak Mantısı

Boşnak Mantısı
0
45

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
bosnak-mantisi.jpg

Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler


Mantı hamuru için:
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı iç harcı için:
  • 300 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Boşnak Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Mantı hamurunu hazırlamak için; elenmiş unu derin bir karıştırma kabına aktarın.
  2. Orta kısmını parmak uçlarınızla havuz gibi açın.
  3. Unun kenar kısımlarına tuzu serpiştirin.
  4. Unun orta kısmında yer alan çukura zeytinyağı ve ılık suyu ekleyin.
  5. Mantı hamurunu pürüzsüz bir kıvam alıp toparlanana kadar yoğurun.
  6. Hazırladığınız hamurun üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.
  7. Kıymalı iç harcı için; kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı, küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın.
  8. Orta yağlı dana kıyma, tuz, karabiber ilavesiyle ayrı bir kapta karıştırın.
  9. Dinlenen hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın.
  10. Üzerlerini hafif bir şekilde unladıktan sonra temiz bir mutfak tezgahı üzerinde merdane yardımıyla, yaklaşık 30 cm. Çapında açın.
  11. Tek tek açtığınız yufkaların üzerini ayçiçek yağıyla yağladıktan sonra üst üste dizin.
  12. Kenar kısımlarını parmaklarınızla bastırarak sabitlediğiniz hamurları elde ya da merdane yardımıyla açarak inceltin.
  13. Açtığınız hamurları küçük kareler halinde kesin.
  14. Orta kısımlarını çiğden hazırladığınız kıymalı iç harçla doldurduktan sonra hazırladığınız mantıları kare halinde kapatın.
  15. Fırın tepsisini az miktarda ayçiçek yağıyla yağlayın.
  16. Yağlı hamurdan hazırladığınız mantıları, boşluk bırakmayacak şekilde fırın tepsisine dizin.
  17. Mantıları, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.
Boşnak Mantısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,781Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt