Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 500 gram un (5 su bardağı kadar)
- Aldığı kadar su (2 su bardağı kadar alır)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Açmak için 1 su bardağı sıvı yağ
- 300 gram kıyma
- 2 kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Boşnak Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un ve tuz kaba alınır. Yumuşak bir hamur elde edecek şekilde suyunu yavaş yavaş ekleyip yoğurulur. 15-20 dk üzeri kapalı şekilde dinlendirilir. Bu sırada içi hazırlanır.
- Soğan yemeklik doğranır. Tüm malzemeler bir kaba alınır ve iyice harmanlanır. Hiçbirini pişirmiyoruz. Sonra böreğimizi hazırlayacağız.
- Dinlendirilen hamur 12 bezeye ayrılır. Küçük küçük açılır ve araları sıvı yağ ile yağlanıp üst üste konup kenara alınır. Yarım saat bu şekilde dinlendirilir.
- Dinlendikten sonra 2 hamur üst üste konur ve elle çekiştirilerek açılır (hamurlar 2 şer tane açılacak yani).
- İki uçuna kıyma konur ve 2 taraftan ortaya doğru sarılarak ortası kesilir.
- Rulo halindeki börekten parçalar alınarak alttan katlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye birleşik şekilde dizilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 50-55 dk pişirilir. Üzeri güzelce kızarsın
)
- Fırına göre süre değişebilir. İsterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek tüketebilirsiniz ???? afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.