Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Boşnak Mantısı

Boşnak Mantısı
0
54

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
bosnak-mantisi.jpg

Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler


Hamur için;
  • 500 gram un (5 su bardağı kadar)
  • Aldığı kadar su (2 su bardağı kadar alır)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Açmak için 1 su bardağı sıvı yağ
İçi için malzemeler;
  • 300 gram kıyma
  • 2 kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Boşnak Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Un ve tuz kaba alınır. Yumuşak bir hamur elde edecek şekilde suyunu yavaş yavaş ekleyip yoğurulur. 15-20 dk üzeri kapalı şekilde dinlendirilir. Bu sırada içi hazırlanır.
  2. Soğan yemeklik doğranır. Tüm malzemeler bir kaba alınır ve iyice harmanlanır. Hiçbirini pişirmiyoruz. Sonra böreğimizi hazırlayacağız.
  3. Dinlendirilen hamur 12 bezeye ayrılır. Küçük küçük açılır ve araları sıvı yağ ile yağlanıp üst üste konup kenara alınır. Yarım saat bu şekilde dinlendirilir.
  4. Dinlendikten sonra 2 hamur üst üste konur ve elle çekiştirilerek açılır (hamurlar 2 şer tane açılacak yani).
  5. İki uçuna kıyma konur ve 2 taraftan ortaya doğru sarılarak ortası kesilir.
  6. Rulo halindeki börekten parçalar alınarak alttan katlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye birleşik şekilde dizilir.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 50-55 dk pişirilir. Üzeri güzelce kızarsın:))
  8. Fırına göre süre değişebilir. İsterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek tüketebilirsiniz ???? afiyet olsun.
Boşnak Mantısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,808Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt