Boşnak Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 5 su bardağı un
- 2-5 su bardağı su
- Tuz
- 2 adet büyük soğan
- Bir miktar sıvı yağ
- Tuz ,biber
- Yeteri kadar ıspanak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 150 gram kadar sana yağ
- Çörek otu, küncü
Boşnak Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle unumuzu tezgahın üzerine koyalım, ortası yuvarlak olacak şekilde açalım, bir tatlı kaşığı tuz atalım suyumuzu kontrollü olarak ekleyelim ve güzelce yoğuralım.
- Hamurumuzu 6 ila 7 dakika güzelce yoğurup eşit miktarda 4 adet beze yapalım.
- Bezelerin üzerini örtüp biraz dinlendirelim .
- Margarini eritelim ve içine sıvı yağı koyalım elimizi yakmamasına dikkat edelim yoksa hamuru söndürebilir .
- Hamuruzu alıp sırası ile kat kat yağlayıp çok büyük olmayacak şekilde açalım.
- 1 saat dinlendirip hamurumuzu iç harcımızı hazırlayalım.
- Doğradığımız soğanları kavurarak ,tuzunu, biberini atalım ,ıspanaklarımızı doğrayıp soğanlarla beraber kavuralım iç harcımız olunca soğumaya alalım.
- Hamuru açacağımız yere yağ sürerek açalım, kenar kalın olan yerleri alıp iç harcını koyup sıkı olmayacak şekilde saralım ve istenilen modeli verelim.
- Her bezeye aynı işlemi uygulayıp bitene kadar devam edelim.
- Son olarak üzerine kalan yağımızı sürelim ve 190 derce lik fırında 30 dakika pişirelim afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.