Boşnak Böreği Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 büyük patates
- 4 adet soğan
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Pul biber
- Nane
- Karabiber
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı salça
Boşnak Böreği Tanımı Yapılışı
- Hamurun gereçleri bir kaba alınır ve yumuşak bir hamur yoğurulur bezelere ayrılır. Bezeler açılır ve üzeri sıvı yağ ile yağlanır bez örtülü bir tezgahta dinlendirilir.
- İç harcı için sıvı yağ ile ince doğranmış soğanlar kavrulur. Bol soğan ve sıvı yağ ile yapılması gerekiyor lezzeti için.
- Daha sonra salçasını ve baharatlarını ekleyip karıştıralım ve haşlanmış patatesler eklenir ve güzelce kavrulur.
- En son ince kıyılmış maydanoz eklenir karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Dinlenen sıvı yağlı yufkalar pak bir örtünün üzerinde el yardımıyla açılır.
- Kıssaya sabitledim ayrıntıları izleyebilirsiniz. Hamur dinlenirse çok kolay açılır. Açtıktan sonra içine patates harcından koyularak bezin ucu kaldırılır ve rulo formda sarılması sağlanır.
- Fırın tepsisine dizip üzerine sıvı yağ sürelim. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişince elimizle göz kararı su serpelim üzerine pak bir bez örtüp dinlendirelim. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.