iltasyazilim
FD Üye
Boşnak Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*5 su bardağı un
*152 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*56 yemek kaşığı tarin yağ (veya 1 paket sanayağ)
İç harcı için;
*45 adet haşlanmış patates
*2 adet soğan
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Boşnak Böreği Tarifi Yapılışı
1
*İç harcı için soğanı küçük küçük doğrayıp kavuruyoruz
*Üzerine yarım kaşık biber salçası koyuyoruz
*Haşlanmış patatesi ezip tavaya ekliyoruz
*Tuz karabiber pul biber ekleyip karıştırıyoruz İç harcımız hazır
*Unu derin bir kabın içine alıyoruz
*Ortasını açıp tuzu ilave ediyoruz
*Suyu yavaş yavaş dökerek hamuru yoğuruyoruz
*Kulak memesi kıvamına gelince hamurumuz hazır Bir tavada yağı eritiyoruz
*Hamuru küçük küçük bezelere ayırıyoruz ( 22 adet beze oldu)
*Oklava yardımıyla açıp kat kat yağlıyoruz
*11 adet olacak şekilde 2 ayrı yerde yağlıyoruz
*Yağladığımız hamurlardan birini büyükçe açıp ters çevirip yağlıyoruz
*İç harcı köşelerden ekleyip sarıyoruz (1 adet kat kat hamurdan 3 adet rulo çıkarıyoruz)
*Yağlanmış tepsiye ortadan başlayarak yuvarlak olacak şekilde yerleştiriyoruz
*2 kat kat hamur içinde aynı işlemleri uyguluyoruz Tepsiye diziyoruz
*Üzerine yağ sürüyoruz
*200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
*Afiyet olsun : )
*5 su bardağı un
*152 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*56 yemek kaşığı tarin yağ (veya 1 paket sanayağ)
İç harcı için;
*45 adet haşlanmış patates
*2 adet soğan
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Boşnak Böreği Tarifi Yapılışı
1
*İç harcı için soğanı küçük küçük doğrayıp kavuruyoruz
*Üzerine yarım kaşık biber salçası koyuyoruz
*Haşlanmış patatesi ezip tavaya ekliyoruz
*Tuz karabiber pul biber ekleyip karıştırıyoruz İç harcımız hazır
*Unu derin bir kabın içine alıyoruz
*Ortasını açıp tuzu ilave ediyoruz
*Suyu yavaş yavaş dökerek hamuru yoğuruyoruz
*Kulak memesi kıvamına gelince hamurumuz hazır Bir tavada yağı eritiyoruz
*Hamuru küçük küçük bezelere ayırıyoruz ( 22 adet beze oldu)
*Oklava yardımıyla açıp kat kat yağlıyoruz
*11 adet olacak şekilde 2 ayrı yerde yağlıyoruz
*Yağladığımız hamurlardan birini büyükçe açıp ters çevirip yağlıyoruz
*İç harcı köşelerden ekleyip sarıyoruz (1 adet kat kat hamurdan 3 adet rulo çıkarıyoruz)
*Yağlanmış tepsiye ortadan başlayarak yuvarlak olacak şekilde yerleştiriyoruz
*2 kat kat hamur içinde aynı işlemleri uyguluyoruz Tepsiye diziyoruz
*Üzerine yağ sürüyoruz
*200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
*Afiyet olsun : )