
Börülce Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg taze börülce
- 3-4 diş sarımsak
- 2 limon
- 1 çay bardağı yoğurt suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Börülce Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Börülceyi öldürmeden biraz diri kalacak kadar haşlıyoruz.
- Bir tarafta sosumuzu hazırlayalım.
- Rondodan sarımsak, 2 limonun suyu ve yoğurt suyunu geçirelim. Eğer rondonuz yoksa sarımsağı döverek bu karışımla çırpın. Göz kararı tuz atalım.
- Börülceler soğuduktan sonra bu karışımla birleştirelim.
- Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edelim. Yaz sofralarının vazgeçilmez mezesi, misafirlerim bayılıyor.