Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Borçtan Halâs Olmak (Kurtulmak) İçin

0
344

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14

Ey Rabbim! Helâl kıldıklarını bana kâfi kılarak haram kıldıklarından beni muhafaza et, beni fazlınla Senden başkalarından müstağni kıl!(28)
Sana bir duâ öğreteyim mi ki, onunla duâ edersen dağ kadar borcun olsa Allah onu ödemeye muvaffak kılar De ki ey Muâz:

Ey mülkün mâliki olan Allahım! Sen mülkü dilediğine verirsin, mülkü dilediğinden çeker alırsın Dilediğini azîz kılarsın, dilediğini zelîl kılarsın Hayır senin elindedir Muhakkak sen herşeye kadirsin Ey dünyâ ve âhiretin Rahmanı! Sen onu dilediğine verirsin, dilediğine vermezsin Beni, senden başkasının acımasından müstağnî kılacak bir rahmet ile bana rahmet eyle(29)
Borçlu olan kişi sabah namazından sonra üçyüz defa:

âyetini duâ niyyetiyle okumalı ve her yüz defanın sonunda:

diye duâ etmelidir Böylece inayeti ilâhiyyeye nâil olması umulur

(28)Tirmizî, Duâ, 110
(29) Tuhfetû'zzâkirîn, 209 (Taberânî'den)

Similar threads

Borçtan Kurtulma Duaları,Borçtan Kurtulma Duası arapça,Borçtan Kurtulma Suresi BORÇTAN KURTULMA DUASI Muaz bin Cebel Radıyallahu anh'dan şöyle söylenti edilmektedir: Bir kişinin bende bir takım alacakları vardı Ben de ondan korkarak iki gün annemde kaldım Sonra, dışarı çıkıp Rasulullah'a...
Cevaplar
0
Görüntüleme
206
Jurnal okunacak Dualar Jurnal bazı Dualar Üzüntülü İken Okunacak Dua İbni Abbas (ra) der ancak: Rasûlullah (sav) karamsar iken şöyle duâ ederlerdi: La İlahe illa'llahu'l azimu'l halim Rabbu'l arşi'l azim , la İlahe illa'llahu Rabb'üsemavati ve Rabbu'l arzi ve Rabbu'l arşi'l kerim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
194
Hayat rehberimiz Kur'ani Kerim; Âlemlerin rabbi olan Allah'a nasıl dua edeceğimizi de öğretiyor Tarih boyunca indirilen peygamberler, rablerine nasıl dua ettiler? Onların dualarıyla, istenecek tek makamdan, nasıl isteneceğini de öğreniyoruz Son Peygamber Efendimiz Hz Muhammed...
Cevaplar
0
Görüntüleme
211
Şu duâyı okuyan fakirlikten kurtulur demek, o duâ kabul olmuşsa, ona bir çalışma kapısı açılır veya ummadığı yerden rızka kavuşur demektir Hastalığı için duâ eden de şifaya sebep olan ilaca veya başka bir sebeple sıhhate kavuşur Bir kişi borçlu olsa ve vermek azminde olsa, Allahü teâlânın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
KURANI KERIM'DEN SECME DUALAR Bismillahirrahmanirrahim Ey Allah'ım! Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarızBize doğru yolu gösterKendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yoluna Gazaba uğramışların ve sapmışların yoluna değil ( Fatiha 567 ) Ey Rabbimiz! Bize...
Cevaplar
0
Görüntüleme
477
858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt