bilgisayarci
FD Üye

Borcamda Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 instant maya
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 6 su bardağı un (Yumuşak ele yapışmayan)
- Peynir – maydanoz
- Patates
- Kıyma
- 2 yumurta sarısı
- Haşhaş (Çörek otuda olur)
Borcamda Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için; un hariç bütün malzemeler kaba alınarak karıştırılır. Süt ve suyun çok sıcak olmamasına dikkat edilir.
- Un ilave edildikten sonra yoğurulur ve 1 saat mayalanmaya bırakılır (Üstüne streç çekip bir örtü atın)
- İç harcı için; ben peynir kullandım peynir ve maydanoz ince ince kıyılarak hazırlanır.
- 1 saatin ardından hamur tezgaha 1 – 2 damla sıvı yağ damlatılıp tezgaha alınır.
- El yardımıyla uzun oklava gibi uzatılır (İsterseniz küçük bezeler yapıp içini doldurun)
- Daha sonra bir merdane veya oklava yardımıyla 1 karış olana kadar onu genişletelim.
- Genişletilen yerin alt kısımları hafif ufak çizikler atarak keselim (Uzun olmasın iç koyulduğunda dökülür)
- Çizik atılmayan tarafa içimiz koyulur ve hafif hafif yuvarlayarak kapatılmaya başlanır. Hepsi kapandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş borcam yada tepsiye ortadan başlanarak dizilir (Bıçakla çizilen yerler üste kalsın)
- Üstüne temiz bir örtü serilip, 20-25 dakika dinlendirmeye bırakılır. Fırın 180 derecede ısıtılmaya bırakılır.
- Üstüne yumurta ve haşhaş ilave edilip, önceden ısıtılmış 180 derelik fırında 30 – 35 dakika üstü ve altı kızarana kadar beklenir.
- Bir bıçakla altını kontrol edin çiğ kalmasın. Tepsi küçük olursa altı çiğ kalır dikkatli olalım. Afiyetle