Borcamda Muzlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kedidili
- Islatmak için biraz süt
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 tutam tuz
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta ( silme )
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 4 adet küçük uzunluk muz
- 2 poşet kremşanti
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- Hindistancevizi
Borcamda Muzlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kedidili bisküvilerini yavaşça sütle ıslatın ve borcama dizin.
- Tencereye un, nişasta, vanilya, tuz, ve tozşekeri alın karıştırın.
- Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek telle çırpın.
- Karıştıra karıştıra yoğunlaşıncaya kadar pişirin pıt pıt atmaya başlayınca ocaktan alın içine tereyağını atıp telle çırparak yağı muhallebiye yeterlice karıştırarak yedirin.
- Muzları dilimleyerek muhallebinin içine ekleyin ve muhallebiyi kedidillerinin üzerine dökün düzeltin.
- Muhallebi soğuyuncaya kadar bekletin. O ortada kremşantiyi soğuk sütle kabarıncaya kadar çırpın.
- Soğuyan tatlının üzerine kremşantiyi sürün isterseniz üzerine hindistancevizi (ceviz yahut fındık kırığı olabilir ) serpin.
- Tatlınızı buzdolabında soğutun. Daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz. ????????????.