elektronikci
FD Üye
Borcamda Kumpir Tanımı İçin Materyaller
- 4-5 adet orta uzunluk patates
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- Kekik (Tercihen)
- 1 konserve mısır
- 6-7 adet sosis
- 1 kapya biber( Küp küp doğranmış)
- Kornişon turşu (Küp küp doğranmış)
- 7-8 adet çekirdeği alınmış zeytin
- İsteğe nazaran havuç
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Borcamda Kumpir Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesler soyularak 4 5 kesime bölünüp üstü geçene kadar su koyulup haşlamaya bırakılır. Böylece daima çabuk haşlanır hemde kolay ezilir.
- Haşlanan patateslerin(çatalla denetim edin çatal rahat batıyorsa pişmiştir) suyu süzülür. (ben suyunu bir diğer kaba alıp çiçeklerime veriyorum).
- Patatesler bir kaba alınıp tuz teryağı ve yaklaşık 2 tutam rendelenmiş kaşar peyniri atılıp ezilmeye başlanır. Ezici kullanırsanız daha pratik olur. Yoksa çatalla da olur.
- Ezilen patatesler borcamın tabanına yerleştirilir.
- Tavada daire daire kesilen sosisler 3yk sıvı yağla kavrulur hafif rengi dönünce 1 yemek kaşığı salça ilace edilip bir iki dakika karıştırılıp altı kapatılır. Üstüne biraz tercihe nazaran kekik serpilir.
- Sosislerin sosu borcama serilmiş pateteslerin üzerine fırça yardımıyla sürülebilir.
- Sosis zeytin mısır turşu havuç kapya biber üstüne serpilir.
- En üste rendelenmiş kaşar ölçüsü isteğinize bağlı dökülüp fırına atılır. (kaşarlar eriyene kadar).
- Ketçap ve mayonez sıkıp servis edebilirsiniz. Afiyetle
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.