
Borcamda Kumpir Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet büyük uzunluk patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kase dolusu kaşar peynir rendesi
- Tuz, karabiber
- 1 paket sosis
- 1 su bardağı dolusu mısır
- 1 su bardağı dolusu salam rendesi
- 1 su bardağı dolusu kornişon turşu
- İsteğe nazaran zeytin
- 4 kepçe hazır yoğurt
- 1/2 (yarım) çay bardağı mayonez
- Tuz
- 1 kavanoz garnitür konservesi (Patates ,havuç ,bezelye)
Borcamda Kumpir Tanımı Yapılışı
- Öncelikle patatesleri bir tepsiye dizip 2-3 yerinden bıçak batıralım ve fırına sürelim 250°de közlenmeye bırakalım.
- Orta ara denetim edelim altını iste çevirelim yeterlice közlenene kadar bu süreci tekrarlayalım.
- Hazır yoğurdumuzun içine mayonezi sıkalım tuzu da ekleyip yeterlice karıştıralım.
- İsteyen bu evrede sarımsak rendesi de ekleyip karıştırabilir.
- Garnitür konservesini süzgece döküp suyunu uygunca süzdürdükten sonra mayonezli yoğurt harcına dökelim kaşıkla karıştıralım.
- Sosisleri dilimleyelim yanmaz yapışmaz tavada yağsız formda kavuralım.
- Yapışmasından çekinenler az yağda da kavurabilir.
- Közlenen patatesleri bıçak yardımıyla ikiye bölelim.
- İçini kaşık çatalla çıkaralım ezelim.
- Sıcağı çıkmadan kaşar peyniri rendesini tereyağını tuz ve karabiberi ekleyip düzgünce karıştıralım.
- Kaşarı bol olunca çok hoş oluyor isterseniz kaşar ölçüsünü arttırabilirsiniz.
- Borcama bu harcı güzelce yayalım.
- Üzerine garnitürlü yoğurdu yayalım.
- Üzerine karışık halde turşu mısır salam rendesi ve sosisi yayalım.
- Borcam kumpirimiz hazır.
- Üzerine ketçap mayonez ve acı sos ile nefiiisss bir lezzet oluyor. Birinci sefer yaptığım ve yediğim bir yemekti, yiyen herkes çok beğendi. Deneyecek olanlara afiyet olsun ????????.