Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Borcamda Kumpir

Borcamda Kumpir
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
borcamda-kumpir.jpg

Borcamda Kumpir Tanımı İçin Materyaller

  • 6 adet büyük uzunluk patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase dolusu kaşar peynir rendesi
  • Tuz, karabiber
Üzeri için ;
  • 1 paket sosis
  • 1 su bardağı dolusu mısır
  • 1 su bardağı dolusu salam rendesi
  • 1 su bardağı dolusu kornişon turşu
  • İsteğe nazaran zeytin
  • 4 kepçe hazır yoğurt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı mayonez
  • Tuz
  • 1 kavanoz garnitür konservesi (Patates ,havuç ,bezelye)

Borcamda Kumpir Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle patatesleri bir tepsiye dizip 2-3 yerinden bıçak batıralım ve fırına sürelim 250°de közlenmeye bırakalım.
  2. Orta ara denetim edelim altını iste çevirelim yeterlice közlenene kadar bu süreci tekrarlayalım.
  3. Hazır yoğurdumuzun içine mayonezi sıkalım tuzu da ekleyip yeterlice karıştıralım.
  4. İsteyen bu evrede sarımsak rendesi de ekleyip karıştırabilir.
  5. Garnitür konservesini süzgece döküp suyunu uygunca süzdürdükten sonra mayonezli yoğurt harcına dökelim kaşıkla karıştıralım.
  6. Sosisleri dilimleyelim yanmaz yapışmaz tavada yağsız formda kavuralım.
  7. Yapışmasından çekinenler az yağda da kavurabilir.
  8. Közlenen patatesleri bıçak yardımıyla ikiye bölelim.
  9. İçini kaşık çatalla çıkaralım ezelim.
  10. Sıcağı çıkmadan kaşar peyniri rendesini tereyağını tuz ve karabiberi ekleyip düzgünce karıştıralım.
  11. Kaşarı bol olunca çok hoş oluyor isterseniz kaşar ölçüsünü arttırabilirsiniz.
  12. Borcama bu harcı güzelce yayalım.
  13. Üzerine garnitürlü yoğurdu yayalım.
  14. Üzerine karışık halde turşu mısır salam rendesi ve sosisi yayalım.
  15. Borcam kumpirimiz hazır.
  16. Üzerine ketçap mayonez ve acı sos ile nefiiisss bir lezzet oluyor. Birinci sefer yaptığım ve yediğim bir yemekti, yiyen herkes çok beğendi. Deneyecek olanlara afiyet olsun ????????.
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt