Borcamda Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un (1 yemek kaşığı tepeleme un)
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
Borcamda Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpalım .Krema kıvamına gelene kadar.
- Ardından sıvı yağ ve sütü ek edelim bir spatula ile karıştıralım.
- Sırasıyla un ,hamur kabartma tozu, kakao, sıvı materyallerimizi ekleyip karıştıralım.
- Kekin kıvamı ne çok cıvık nede çok katı olmayacak.
- Ardından borcamın yağlayıp kek harcımızı dökelim .
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede denetimli bir halde pişirelim.30 – 35 dakikada pişirelim.
- Kekimiz pişirken sosumuzu yapalım.
- Sütü, toz şekeri, sıvı yağ ve kakao ekleyip karıştıralım.
- İyice pütür filan olmasın ocağa alalım.
- Altını açalım ve daima karıştıralım .
- Kaynamaya başlayınca altını kapatalım.
- Kekimizde pişti birinci sıcaklığı çıkınca kekin dilimler bölelim ve sosumuzu üzerine ek edelim ve dinlenmeye bırakalım.
- Ben üzerini hazır beyaz çikolata ile biçim yaparak süsledim siz nasıl dilek edersiniz yapabilirsiniz .
- Hindistan cevizi süsleyebilirsiniz ister sade bırakabilirsiniz size kalmış çok hoş oldu afiyetler olsun efendim ????????
????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.