Borcamda Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım tatlı kaşığı nişasta
- 1 su bardağından biraz az ılık su
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 ,5 su bardağı un
- 1 paket krem şanti
- Yarım paket pastacı kreması
- 1 paket çikolata sosu
- Nar
- Krem şanti
- Pastacı süsleri
Borcamda Ağlayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumuşacık kekiyle üstündeki soslarla lezzetleri katlayan bir borcam pastası.Ağlayan pasta aslında ama ben biraz değiştirdim. Denemenizi tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun.
- Oda sıcaklığında olan yumurtaları ve şekeri bembeyaz olana kadar çırpıyoruz.
- Ardından ılık suyu, sıvı yağı ve sütü ekliyoruz. Çırpıcıyla çırpıp nişastayı ve kakaoyu ekliyoruz.
- Mikserle bi iki dakika kadar daha çırpıp mikseri bırakıyoruz.
- Vanilya, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekliyoruz. Spatula ile içten dışa doğru yavaş yavaş unu yedirerek karıştırın.
- Ben yuvarlak borcama döktüm siz kare yada dikdörtgen borcama da yapabilirsiniz.
- Margarin ile yağladım ve kek harcını dökün.
- 200 derecelik fansız fırında 30 dakika kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
- Pişen kek biraz ılıyınca temiz bezin üstüne ters çevirin ve biraz da orda ilişin ve tekrar borcama koyun.1 su bardağı süt ile ıslatın.İyice soğumaya bırakın.
- 1 su bardağı süt ile krem santi yi iyice çırpın.
- Yarım paket pastacı kreması nı da yarım su bardağından biraz fazla süt ile iyice çırpın.
- Daha sonra ikisini birleştirin ve soğuyan kekin üstüne sürün düzleştirip soğuması için dolaba kaldırın.
- O arada biz de çikolata sosu nu yapın.Üstünde ki tarife uygun yapın ve sürekli biraz ılıyınca ya kadar karıştırın yoksa üstü kabuk tutar.
- Biraz ılıyan çikolata sosu nu kekin en üst kısmına dökün.Süsleme size kalmış.
- Ben biraz krem şanti karışımın dan ayırmıştım. Onunla süsledim. Deneyenler resim atarsa çok memnun olurum.Afiyet olsun.

.
Borcamda Ağlayan Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.