
Borcam Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta akları hamura, sarıları üzerine ayrılacak
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 70 gram margarin (bir yemek kaşığı kadar)
- Un( 6 ile 7 çay bardağı arası)
- Peynir
- Ayrılan yumurta sarıları
- 1 tatlı kaşığı süt
- Susam, çörek otu
Borcam Poğaça Tanımı Yapılışı
- Bir cezvede süt ve su hafif ılıtılır.
- Üzerine maya ve şeker eklenir 5 dakika kadar beklenir.
- Yoğurma kabına sıvı yağ tuz ve yumurta akları koyulur.
- Üzerine köpüren maya eklenir.
- Yavaş yavaş un eği yapılarak yoğurulur.
- Hamur hafif toparlaninca içine oda ısısında yumuşamış tereyağı eklenir.
- Orta vermeden yoğurulmaya devam edilir.
- Az bir un eği daha yapılarak yoğurulur mayalanmaya bırakılır. (ben yalnızca 15 dakika kadar mayalandırabildim, vaktiniz varsa 35-40 dakika kadar bekletin. ).
- Mayalanan hamurdan bezeler alınır(ben 15 adet beze aldım) iç harcı koyularak yağlı kağıt serilmiş borcama güzelce dizilir.
- 20-25 dakika kadar tepsi mayası verilir.
- En son üzerine yavaşça süt eklediğimiz yumurta sarıları sürülür.
- 190 derecede denetimli bir formda güzelce kızarana kadar pişirilir.