Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Borcam Poğaça

Borcam Poğaça
0
56

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
borcam-pogaca-6.jpg

Borcam Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 2 yumurta akları hamura, sarıları üzerine ayrılacak
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 70 gram margarin (bir yemek kaşığı kadar)
  • Un( 6 ile 7 çay bardağı arası)
İçi için ;
  • Peynir
Üzeri için;
  • Ayrılan yumurta sarıları
  • 1 tatlı kaşığı süt
  • Susam, çörek otu

Borcam Poğaça Tanımı Yapılışı

  1. Bir cezvede süt ve su hafif ılıtılır.
  2. Üzerine maya ve şeker eklenir 5 dakika kadar beklenir.
  3. Yoğurma kabına sıvı yağ tuz ve yumurta akları koyulur.
  4. Üzerine köpüren maya eklenir.
  5. Yavaş yavaş un eği yapılarak yoğurulur.
  6. Hamur hafif toparlaninca içine oda ısısında yumuşamış tereyağı eklenir.
  7. Orta vermeden yoğurulmaya devam edilir.
  8. Az bir un eği daha yapılarak yoğurulur mayalanmaya bırakılır. (ben yalnızca 15 dakika kadar mayalandırabildim, vaktiniz varsa 35-40 dakika kadar bekletin. ).
  9. Mayalanan hamurdan bezeler alınır(ben 15 adet beze aldım) iç harcı koyularak yağlı kağıt serilmiş borcama güzelce dizilir.
  10. 20-25 dakika kadar tepsi mayası verilir.
  11. En son üzerine yavaşça süt eklediğimiz yumurta sarıları sürülür.
  12. 190 derecede denetimli bir formda güzelce kızarana kadar pişirilir.
Deneyenlere afiyet olsun.
 
858,556Konular
982,097Mesajlar
32,756Kullanıcılar
yasorektSon üye
Üst Alt