
Bonibonlu Ve Çikolatalı Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram yumuşak margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- Aldığı kadar un
- Bonibon
- Eritilmiş çikolata veya hazır sos
Bonibonlu Ve Çikolatalı Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç tüm malzemeleri macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Kontrollü olarak un ekleyip yoğurun. Yumuşacık ama ele yapışmayan kıvamda hamur olacak.
- Krema duyunun ucuyla deneyin kolay şekil veriliyorsa artık un eklemeyin. Ben yıldız uç kullandım.
- Hamurdan parçalar koparıp duyun içine koyun ve parmağınızla ittirerek şekiller çıkarın.
- Ortalarına küçük çukurlar yapın, ben meyve bıçağının arkasını kullandım. İsterseniz benim gibi bir tepsisini bonibonlu, bir tepsisini boş yapabilirsiniz.
- 160 derece önceden ısıtılmış fırında altları kızarıp üstleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Soğuyana kadar tepsiden almayın.
- Soğuduktan sonra boş olanların ortasına çikolatalı/meyveli/karamelli sos vb. Sıkın. Bu ölçülerle 2 tepsi kurabiye çıkıyor. İsterseniz buzluğa da kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun.