
Bomba Bir Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 190-200 gram margarin veya tereyağı (yumuşak)
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı toz şeker (varsa yarısını esmer şeker kullanın)
- 120 gram çikolata (ben 40 gram kadar bitter gerisini sütlü kullandım)
- 3 çay bardağı un (kontrollü ekleyin unun markası, yumurtanın boyutu vs gibi etkenler değiştirir.)
- 1 çay bardağı nişasta
- Sürülebilir kahvaltılık çikolata( ben torku kullandım)
Bomba Bir Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kahvaltılık çikolatayı bir yağlı kağıt üzerine 1 tatlı kaşığı olacak şekilde pay edip buzluğa atalım.
- 15 dk kadar siz hamuru hazırlarken donsun.
- Bir yandan fırını 200 dereceye ayarlayın iyice ısınsın.
- Yoğurma kabına tereyağını ve tozşekeri ekleyin bir spatıla ile 2 dk boyunca iyice karışsın.
- Sonra 1 yumurta kırıp yine iyice karıştırın.
- Vanilya ve nişastayı da ekleyin yine karıştırın.
- Sonra ununu ve kabartma tozunu ekleyelim.
- 1 çay bardağı unu ekleyip karıştırın.
- Sonra bir bardak un ve kabartma tozunu ekleyin.
- Hamur toplanmaya başlar.
- 3. Bardağı da ekleyip hamuru iyice toparlayın.
- Hamur ele yapışmayan kıvamlı bir kurabiye hamuru olana kadar un ilave edin.Sizin bardağınızın boyutu un kalitesi, yumurta herşey bu miktara etki eder.
- Benim bardaklarım biraz iri olduğu için 3 yetti ama alırsa siz 4 bardak un da koyabilirsiniz.
- Bu kısım önemli unu az olmamalı ele yapışmasın kolay şekil alsın.
- En son doğradığınız çikolataları da ekleyin. Ve karıştırın.
- Burada püf nokta çok yoğurmamak. Çok yoğurursanız yağ elinizin sıcaklığı ile erir ve hamurun kıvamı bozulur. İyice karışsın yeter.
- Hamuru vaktiniz varsa 10 dk dolapta bekletin ama yoksa beklemese de olur.
- Hamurdan mandalina boyutunda hamur alın ve içini açın ve buzluktaki çikolataları koyup kapatın.
- İyice ısınmış fırında max 12 dk pişirin.
- 12 dk dan fazla fırında tutmayın. Pişince ılık ılık yiyin afiyet olsun.